Trump látogatása a különleges brit-amerikai kapcsolat szimbóluma

Donald Trump amerikai elnök (b), a felesége, Melania Trump (k), II. Erzsébet brit királynő (b2), Károly walesi herceg, trónörökös és a felesége, Kamilla cornwalli hercegnő az amerikai vendégek tiszteletére a londoni uralkodói rezidencián, a Buckingham-palotában adott díszvacsorán 2019. június 3-án.
Vágólapra másolva!
A Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közötti nagyon szoros, különleges kapcsolatot is szimbolizálja Donald Trump amerikai elnök londoni látogatása – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Gálik Zoltán egyetemi docens elmondta, Nagy-Britanniának az egyik legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unió után az Egyesült Államok. Ugyanakkor a brexit miatt Donald Trump megpróbálja minél közelebb hozni Londont az amerikai gazdasági érdekekhez.

Donald Trump amerikai elnök (b), a felesége, Melania Trump (k), II. Erzsébet brit királynő (b2), Károly walesi herceg, trónörökös és a felesége, Kamilla cornwalli hercegnő az amerikai vendégek tiszteletére a londoni uralkodói rezidencián, a Buckingham-palotában adott díszvacsorán 2019. június 3-án Forrás: MTI/Doug Mills

Most lehetőség nyílik arra, hogy az Egyesült Államok szabadkereskedelmi megállapodást kössön Nagy-Britanniával; a kérdés, hogy ez mennyire felel meg a szigetország érdekeinek, hiszen a két állam nem egyenrangú partner sem a népességet, sem a gazdaság teljesítményét tekintve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!