Több száz milliós vesztegetés gyanújával őrizetbe vettek két ukrán vezetőt

ukrán vesztegetési botrány
Az Ukrán Talajvédelmi Intézet vezetőjének ajándéktáskáiban 1,3 millió dollár lapult.
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Talajvédelmi Intézet főigazgatójára az irodájában, az Állami Tulajdonú Vállalkozások Hivatalának (Holovinszkij Karjer) igazgatójára pedig a kijevi intézet parkolójában csaptak le a kommandósok. Az akciók után amerikai dollárral megtömött ajándékzacskók hevertek szana-szét - számolt be a nagy fogásról a Kárpátinfo.net hírportál. 
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Nemzeti Rendőrség alakulatai 1,5 millió dolláros ( 440 millió forint) megvesztegetés gyanújával szerdán őrizetbe vették az Ukrán Talajvédelmi Intézet főigazgatóját ,és a Holovinszkij Karjer vezetőjét.

Ez utóbbi hivatal illetékes többek között a csődbe ment állami vállakozások felszámolásában is.

Az Állami Tulajdonú Vállalkozások Hivatala vezetőjének 200 ezer dollár volt a szatyrában, amikor rajtaütöttek. Forrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

A vezető tisztviselők kenőpénzt követeltek, és kaptak is az ügyek problémamentes elintézéséért. Az egyik folyamatban lévő ügy kapcsán

- olvasható a rendőrségi jelentésben. Ahogy a jegyzőkönyvben írták, megjegyzendő, hogy

a Holovinszkij Karjer vezetője, aki egyben a csődeljárási bizottság elnöke is, a felszámolások felgyorsításában, az Ukrán Állami Talajvédelmi Intézet főigazgatója pedig privatizációs ügyek "akadálymentesítésében" segédkezett.

Az Ukrán Talajvédelmi Intézet vezetőjének ajándéktáskáiban 1,3 millió dollár lapult. Forrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

A forintban több száz milliós vesztegetési ügyben büntetőeljárást indítottak, de az ukrán illetékes szervek ehhez az esethet kapcsolódóan, további korrúpciógyanús ügyekben nyomoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!