A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több európai országban megdőlt a melegrekord

TOPSHOTS Horizontal
A picture taken on June 28, 2019 shows a pharmacy screen sign indicating the temperature of 44 degrees Celsius in Carpentras, south-eastern France. - In the south-eastern France temperatures could beat records on June 28, 2019 during the fifth day of an exceptional heat wave, a phenomenon that will repeat itself due to the global warming situation. (Photo by Patrick VALASSERIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Rekordmeleget, 45,9 Celsius-fokot mértek Franciaországban, a horvátországi Dubrovnikban 37,3 fok volt délután három órakor, ezzel itt is megdőlt a júniusi melegrekord. Spanyolországban legalább ketten haltak meg a rendkívüli meleg miatt, itt erdőtüzeket is okoz a hőség - írta BBC.
Vágólapra másolva!

Mindenki veszélyben van - mondta Agnès Buzyn francia egészségügyi miniszter azt követően, hogy a dél-franciaországi Gallargues-le-Montueux-ban

45,9 fokos rekordmeleget mértek pénteken délután.

A régióban is érvényes a legmagasabb, vörös riasztás, amit az ország történetében első alkalommal adtak ki tegnap.

Az ország nagy részében az ennél alacsonyabb narancssárga riasztás van érvényben.

A dél-franciaországi Carpentras-ban 44 fokot mutat a kijelző Forrás: AFP/Patrick Valasseris

Franciaország mellett Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Horvátországban és Spanyolországban is megdőlt a júniusi melegrekord.

Spanyolországban erdőtüzeket okoz a hőség, nyolc tartományban érvényes a legmagasabb, vörös riasztás, ahol 42 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Spanyolországban több halottja is van a kánikulának, a hatóságok szerint

ketten biztosan a hőség miatt haltak meg.

Horvátországban szintén megdőlt a melegrekord: Dubrovnikban 37,3 Celsius-fokot mértek, az eddigi legmagasabb június hőmérséklet 35,7 Celsius-fok volt 2003-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!