A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Koronavírus: Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek az üdülőhajó hazaszállított utasai

koronavírus, Japán, Jokohama, hajó, Diamond Princess
YOKOHAMA, JAPAN - FEBRUARY 15 : View of The Diamond Princess cruise ship docked and in quarantine at the Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohma bay, Japan on February 15, 2020. Japan still continues to report several case of people infected by the coronavirus Covid-19 since the start of outbreak as well as on board the Diamond Princess cruise ship quarantined in Yokohama Bay for around 15 days. On February 15, during a press conference, Japan's Health Minister said that 67 more people on board of the cruise ship have been infected. David Mareuil / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított amerikai utasai.
Vágólapra másolva!

A több mint 300 amerikai állampolgárt hazaszállító két repülőgép közül az egyik gép Kaliforniában szállt le, még vasárnap, a másik pedig hétfőn érkezett meg Texasba.

Az utasokat mindkét államban katonai támaszpontokra vitték, ahol a koronavírusos megbetegedéssel fenyegetettek megfigyelésére kialakított, speciális részlegeket hoztak létre.

A Tokióból hazaérkezett utasoknak két hetet - a maximális időtartamot - kell karanténban tölteniük. Azt a 14 turistát, akin az előzetes vizsgálatok már kimutatták a fertőzöttséget, azonnal kórházba vitték.

A CDC közleménye szerint a vírusfertőzés nyomán kialakult új típusú tüdőgyulladás első tünetekor azonnal elkülönítik a betegeket.

Forrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/David Mareuil

Az üdülőhajón tartózkodott amerikai utasok közül legalább 40 amerikai beteget japán kórházban ápolnak.

Egy tucatnyi amerikai azonban nem volt hajlandó elhagyni a hajót, annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat kifejezetten erre a célra bérelt chartergépeket küldött az utasokért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!