A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Romlott a járványhelyzet Csehországban, szigorítások jöhetnek

Csehország, Prága, koronavírus, COVID-19
A csehek a prágai Károly-hídon egy 515 méteres megterített asztalnál ünnepelték 2020. június 30-én, hogy véget értek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások.
Vágólapra másolva!
Ha továbbra is növekszik a napi koronavírus-fertőzések száma Csehországban, az egészségügyi minisztérium újra országos szintű óvintézkedéseket vezet be - jelentette ki Adam Vojtech, a tárca vezetője szerdán este, miután az utóbbi napokban folyamatosan romló járványhelyzetről tárgyalt Andrej Babis kormányfővel Prágában.
Vágólapra másolva!

"A jelenlegi (csehországi) járványügyi helyzetet nem minősíthetjük jónak. A számok növekednek. Egyre jobban látszik, hogy a zárt termekben lezajló tömeges rendezvények nagyon kockázatosak" - mondta a miniszter újságíróknak.

A tárca honlapján közölt legfrissebb adatok szerint szerdán az esti órákig újabb 124 embernél mutatták ki a vírust, négyen meghaltak, s ezzel a halálos áldozatok száma 364-re emelkedett. Országosan a betegek száma meghaladja az 5 ezret.

Ha a helyzet tovább romlik, a miniszter megfontolja országos óvintézkedések bevezetését.

"Például újra kötelező lehet a maszkok viselete a zárt termekben, vagy korlátozhatjuk a rendezvények résztvevőinek számát. Péntekig várok, hogyan alakul a helyzet. Amennyiben nem csökkenne, vagy nem stagnálna a napi esetek száma, az egészségügyi tárcának országos szintű intézkedést kellene bevezetnie" - szögezte le Adam Vojtech.

"Nem akarjuk a szórakozóhelyeket vagy a klubokat bezárni, de az embereknek felelősen kell viselkedniük" - jelentette ki a miniszter a hétvégi prágai esetre célozva.

Prágában egy éjjeli klubban több mint hatvanan fertőződtek meg egy olyan embertől, akin akkor még nem mutatkoztak a fertőzés jelei.

Ez csak másnap derült ki, amikor az illető kezdte rosszul érezni magát, és orvoshoz fordult. Ezután vetették alá tesztelésnek a többi résztvevőt, köztük prágai fociklubok csapatainak játékosait, és több mint 60 embernél mutatták ki a fertőzést.

A prágai Károly hídon június 30-án felállítottak egy fél kilométer hosszú asztalt abból az alkalomból, hogy feloldották a korlátozásokat Forrás: AFP/Michal Cizek

A kormányfő és a miniszter megegyeztek, hogy a járványhelyzetet jövő hétfőn a kabinet is megvitatja, és szükség esetén meghozzák a megfelelő intézkedéseket.

A legrosszabb helyzetben továbbra is a Morvasziléziai régió van,

ahol egy hete kötelezővé tették a maszkok használatát a tömegközlekedésben és a zárt helyiségekben. Eddig csak a lokális fertőzésgócként kezelt Karviná városban volt ilyen szabály.

Romlik a helyzet az észak-csehországi Libereci régióban is, ahol péntektől kezdve a kórházakat, orvosi rendelőket és szociális intézményeket csak arcmaszkkal lehet felkeresni.

Néhány kisebb fertőzésgóc az ország más régióiban is van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!