Több mint hatezer új fertőzött Franciaországban

Coronavirus In Paris Coronavirus In Paris TOURIST TOURISM EIFFEL TOWER people ECONOMY france MEDICINE AND HEALTH PROTECTIVE MASK Mehdi Taamallah NurPhoto Paris Tourists person clothing SKY footwear MAN outdoor ground JEANS BUILDING Medium Group Of People
Tourists wearing a protective mask walk a front the Eiffel Tower a in Paris, France on August 27, 2020. (Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
6 111 új fertőzöttet regisztráltak Franciaországban csütörtökön, ez a korlátozások feloldása utáni legmagasabb szám, de a járvány kezdete óta is csak egyszer volt ennél több új fertőzött. Péntektől kötelező lesz a maszkviselet Párizsban, miután a francia kormány teljesen elrontotta a járvány elleni védekezést.
Vágólapra másolva!

Eddig március 30-án jelentették a legtöbb új esetet, 7 578-at. A francia egészségügyi minisztérium szerint az eddig azonosított fertőzöttek száma 259 698.

Szerdán 5 429 új fertőzöttet jelentettek, amely a korlátozások feloldása utáni legmagasabb szám.

Arcmaszkot viselő turisták az Eiffel-torony előtt 2020. augusztus 27-én. Forrás: NurPhoto via AFP/Mehdi Taamallah/NurPhoto/Mehdi Taamallah

Az egészségügyi minisztérium informatikai problémára hivatkozva szerdán nem közölte sem a kórházi kezelésre szorulók, sem a Covid-19 fertőzésben elhunytak számát. A csütörtökön közzétett adatok szerint az elmúlt 48 órában 32-vel 30 576-ra emelkedett a halottak száma, a kórházban ápoltak száma pedig a keddi 4600-ról 4535-re csökkent. Míg kedden 410-en voltak lélegeztetőgépre kapcsolva, csütörtökön 381-re csökkent ez a szám. (A járvány áprilisi tetőzésekor 7200-an voltak lélegeztetőgépen.)

A járványgócok emelkedése is csökkent az előző mérleg óta, az elmúlt 48 órában 22 járványgócot (legalább három fertőzött) tártak fel a hatóságok, és 485 aktív gócot tartanak nyilván.
A pozitív tesztek aránya viszont tovább növekedett, az augusztus 18. és 24. között elvégzett tesztek 3,8 százaléka bizonyult pozitívnak, míg április 15. és 21. között még csak 3,6, júliusban pedig még csak 1,1 százalék volt ez az arány.

A koronavírus-járvány intenzívebb terjedése miatt a kormány a 100 megyéből 21-et nyilvánított vörös zónának, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken 100 ezer lakosra több mint ötven fertőzött jut, s a prefektúrák ezért elrendelhetnek korlátozó intézkedéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről