A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Egyre több idős ember betegszik meg Németországban

koronavírus, járvány, maszk, Németország
20 April 2020, Saxony, Dresden: Michael Riedel, a nurse and healthcare worker, sits in a tram on his way to work in the morning and wears a mouth guard. In Saxony, in the fight against the corona pandemic, the restrictions on life will be carefully relaxed from today, but masks will be compulsory on buses and trains. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Ismét gyakrabban fordul elő fertőzés az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) idősek körében Németországban a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerdán ismertetett elemzése szerint.
Vágólapra másolva!

A járványügyi szakértők kiemelték, hogy a naponta regisztrált fertőzöttek száma ugyan növekedett az utóbbi hetekben - július közepétől meredeken emelkedett, augusztus vége óta a korábbinál magasabb szinten stabilizálódott -, de egyre kevesebb regisztrált fertőzött halt meg, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy főleg fiatalok kapták el a vírust, akiknek körében viszonylag ritka a súlyos megbetegedés és a fertőzéssel összefüggő elhalálozás.

Azonban a múlt hét óta az esetszám enyhe emelkedése látható az idősebb korosztályokban - tették hozzá, aláhúzva, hogy ezt a folyamatot szorosan nyomon kell követni.

Mint írták,

meg kell akadályozni, hogy a járvány első hullámához hasonlóan magasra szökjön a megbetegedések száma az idősek körében

és a lakosság fokozottan veszélyeztetett csoportjaiban, mert ebben az esetben a kórházi kezelésre szorulók száma és a halálesetek száma is emelkedésnek indulna.

Az utóbbi időben enyhén emelkedett a fertőzöttek száma az idősek körében Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

Az RKI szerdai kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 1901 fertőzöttet regisztráltak, ami ugyan jelentős emelkedés az egy nappal korábbi 1407-hez képest, de elmarad az utóbbi hetek 2000 feletti csúcsától. Az új esetekkel együtt 263 663 ember szervezetében mutatták ki a SARS-Cov-2-t Németországban.

A fertőzés okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek száma hattal emelkedett, 9368-ra.

A vírus úgynevezett reprodukciós rátájának (R) hétnapos mozgóátlaga 1,00. Ez azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött átlagosan további 100 embernek adja át a kórokozót, vagyis a járvány stagnál, éppen az erősödés és a gyengülés határán van.

A napi esetszám növekedése nem terhelte meg számottevően az egészségügyi ellátórendszert. Ezt jelzi, hogy az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) nyilvántartása szerint a több mint 30 ezer intenzív ellátási ágy közül csupán 233 ágyon kezelnek Covid-19-ben szenvedő beteget, ami csökkenés az előző napi 236-hoz képest. A nyilvántartás szerint a járvány eleje óta 17 067 ilyen eset volt a németországi kórházak intenzív osztályain.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!