A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Rekordot döntött a napi fertőzések száma Csehországban

koronavírus Csehország
Cseh állampolgárok szállnak le a Prága-Rijeka közvetlen vonatjáratról az Adria-parti városban 2020. július 1-én.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány tavaszi kezdete óta nem volt még ilyen magas Csehországban az új napi betegek száma. Kedden 503 új esetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Március elseje óta, amikor az első fertőzést kimutatták, már több mint 25 ezer ember kapta meg a Covid-19-betegséget Csehországban. A legmagasabb eddigi napi esetszámot a felülvizsgált adatok szerint - 502 új igazolt beteg - augusztus 21-én regisztrálták.

A napi esetek száma

az utóbbi két hétben folyamatosan emelkedik.

A betegek mintegy 75 százaléka már meggyógyult. A fertőzés következtében eddig 425-en haltak meg.

A betegek jelenlegi száma 6576, kórházi kezelésre 166-an szorulnak, közülük 32 állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. Az utóbbi hetekben ezek a számok is mérsékelten növekednek. Bár a betegség lefolyása az érintettek többségénél nagyon enyhe, a napi esetek számának gyors növekedése aggodalmat váltott ki. Az iskolák szeptemberi megnyitásával a higiénikusok a helyzet további romlására számítanak. Ezzel kapcsolatos adatok azonban egyelőre nincsenek. Robert Plaga oktatási miniszter szerint

koronavírusos problémák miatt mintegy kéttucatnyi iskolában nem kezdődött meg a tanítás.

Keddtől kezdve kötelező a maszk használata az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben Csehországban Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Keddtől kezdve kötelező a maszk használata az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben. Ugyanakkor pozitív Covid-19-teszt esetében a kötelező karantén az eddigi két hétről 10 napra csökkent.

Karanténban van Karel Havlícek kormányfőhelyettes és több mint egytucat parlamenti képviselő is.

Adam Vojtech, az egészségügyi tárca vezetője szerint jelenleg újabb országos óvintézkedéseket, mint például az üzletek vagy a vendéglők nyitva tartásának a korlátozását, a hatóságok nem terveznek. A miniszter továbbra is azt állítja, hogy országos viszonylatban nincs ok az aggodalomra, mert a hatóságok ellenőrzésük alatt tartják a fertőzés terjedését.

Az országban jelenleg több mint száz helyi fertőzésgóc van, ahol fokozott óvintézkedések érvényesek. A fertőzés az utóbbi időben leginkább Prágában terjed, ahol százezer lakosra jelenleg 46 beteg jut. A múlt héten ez a száma 39 volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!