A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ismét több mint 9 ezer új fertőzött Franciaországban

franciaország, koronavírus
Montpellier, 2020. szeptember 3. Védőöltözetet viselő egészségügyi alkalmazottak egy koronavírus-tesztállomáson Montpellierben 2020. szeptember 3-án. Franciaországban ismét meghaladta a 7 ezret az elmúlt 24 órában regisztrált új koronavírusos esetek száma. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vágólapra másolva!
9406 új fertőzöttet jelentettek Franciaországban pénteken, ezzel 363 350-re nőtt az eddig azonosított fertőzöttek száma. Pénteken nyolcvan halálos áldozatról számoltak meg, így már összesen 30 893 ember halt meg a járvány miatt az országban.
Vágólapra másolva!

Egy hétre csökken az elkülönülés ideje a koronavírusos fertőzöttek és a velük kapcsolatba kerültek számára Franciaországban az eddigi két hétről - jelentette be pénteken Jean Castex miniszterelnök.

Az úgynevezett egészségügyi védelmi tanács ülése után - amelyet Emmanuel Macron államfő vezetett - a miniszterelnök elismerte, hogy a helyzet látványosan romlott, de kizárta a tavaszihoz hasonló általános karantén bevezetését.

- hangsúlyozta Jean Castex.

A miniszterelnök szerint nem szabada társadalmi, a gazdasági és a kulturális életet korlátozni az esetszámok emelkedése miatt.

- mondta a miniszterelnök.

- tette hozzá.

Franciaországban eddig nem létezett hatósági karantén, és az orvosilag ajánlott házi karantént sem ellenőrizték.

Védőöltözetet viselő egészségügyi alkalmazottak egy koronavírus-tesztállomáson Montpellierben 2020. szeptember 3-án. Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A társadalombiztosítás regionális hivatalai mintegy 2 ezer embert vesznek fel a következő napokban a fertőzöttek kapcsolati láncai feltárásnak megerősítésére. Az egyre nagyobb esetszámok és a létszámhiány miatt egyre lassabban tudják a hatóságok feltárni egy-egy fertőzött kapcsolatait.

A kormányfő jelezte, hogy a szűrési politikát is megerősítik és differenciálni fogják az egészségügyi hatóságok azért, hogy a tünetet produkálók előnyben részesüljenek, és ne keveredjenek a tesztelőhelyeken a tünetmentes emberekkel.

Amióta ugyanis ingyenessé és tömegessé vált a tesztelés mindenki számára, kígyózó sorokban várakoznak az emberek a rendelőintézetek előtt, és sok helyen napokat kell várni a tesztelés eredményére.

A kormány a száz megyéből pénteken 42-t nyilvánított a vírus intenzív terjedése miatt vörös övezetnek az eddigi 28 helyett. Ezekben a megyékben 100 ezer lakosra több mint ötven fertőzött jut, s ezért a prefektusok korlátozó intézkedéseket rendelhetnek el. A miniszterelnök jelezte, hogy a már jelenleg is kötelező maszkviselésen túl a déli Bordeaux-ban, Marseille-ben és Francia Guyanán további korlátozásokra lehet számítani, amelyekről helyi szinten fognak dönteni.

A járványmutatók elsősorban a déli országrészben romlottak az elmúlt napokban, a francia Riviéria területén a kórházi ápoltak száma is jelentős emelkedésnek indult, s a Covid-19-betegeknek fenntartott intenzív ágyak Marseille-ben már beteltek.

Csaknem 10 ezer új fertőzöttel csütörtökön ismét megdőlt a koronavírus-járvány regisztrált napi esetszáma Franciaországban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!