A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Újabb korlátozások lépnek életbe Nagy-Britanniában, néhány régiót el sem lehet hagyni

koronavírus, london, egyesült királyság
London, 2020. szeptember 25. Távozásra ösztönzik vedégeiket egy bár pincérei a londoni szórakozónegyedben, a Sohóban este 10 óra körül, 2020. szeptember 24-én. A koronavírus járvány miatt a brit kormány elrendelte, hogy ettől a naptól kezdve a vendéglátóhelyek csak este 10 óráig tarthatnak nyitva. MTI/EPA/Andy Rain
Vágólapra másolva!
Újabb regionális korlátozások lépnek életbe Nagy-Britannia egyes országrészeiben a koronavírus-járvány megfékezése végett.
Vágólapra másolva!

A legszigorúbb korlátozó intézkedések Walesben válnak hatályossá vasárnap estétől. A szigorítások a 3,1 milliós walesi lakosság felét érintik.

A helyi kormányzat rendelete alapján nyolc dél-walesi megyében, köztük a két legnagyobb megyei rangú városban, Swansea-ben és Cardiffban - a walesi fővárosban -

a nem egy háztartásban élők nem találkozhatnak zárt térben, így egymás lakásaiban sem, és nem tölthetik együtt az éjszakát.

Ez ismerősökre és családtagokra egyaránt vonatkozik.

Távozásra ösztönzik vedégeiket egy bár pincérei a londoni szórakozónegyedben, a Sohóban este 10 óra körül, 2020. szeptember 24-én. Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

A nyolc megyét és a két nagyvárost az ott élők - néhány kivételes indoktól eltekintve - vasárnap estétől nem is hagyhatják el, illetve máshonnan ezekre a területekre nem lehet belépni. A kivételek közé tartozik, ha valakinek csak máshol hozzáférhető sürgős orvosi ellátásra van szüksége, ha valaki az érintett területeken kívüli iskolába jár, vagy a lezárt térségen kívül van a munkahelye és otthonról nem tudja ellátni munkáját.

Az érintett walesi térségekben a pubok 22 óra után nem szolgálhatnak fel alkoholt, és 22:20 órakor be kell zárniuk.

Hasonló intézkedések Angliában és Skóciában is életbe léptek az elmúlt napokban: ebben a két országrészben 22 órakor minden vendéglátóhelynek be kell zárnia, bár a házhozszállításra rendelt ételek továbbra is kiszállíthatók.

A legutóbbi adatok szerint a korlátozásoktól érintett walesi térségekben 38 és 152 között van a százezer lakosonkénti koronavírus-fertőzöttek száma. A Nagy-Britanniában honos gyakorlat alapján a hatóságok ott rendelnek el helyi korlátozásokat, ahol százezer lakosra számolva húsz főnél többen fertőződnek meg.

Angliában és Skóciában számos egyetemen találtak koronavírus-fertőzöttségi gócokat, és

emiatt vasárnap már háromezer egyetemi hallgató nem hagyhatta el kollégiumi lakhelyét.

A legtöbben a manchesteri Metropolitan egyetemen vonultak hatóságilag elrendelt karanténba: itt 1700 hallgatónak kell két hetet elkülönítésben töltenie, miután 127 diák koronavírustesztje pozitív lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!