A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Október eleje óta a kórházban kezeltek száma megháromszorozódott Csehországban

Prága, 2020. október 15. Házasulandók érkeznek a prágai óvárosi városházához 2020. október 15-én. A koronavírus-fertőzöttség csúcsa megdőlt Csehországban: több mint 9000 új esetet mutattak ki egyetlen nap alatt. MTI/AP/Petr David Josek
Vágólapra másolva!
Csehországban továbbra is gyorsan terjed a koronavírus-járvány. Roman Prymula, egészségügyi miniszter szerint várható, hogy a napi esetszám még mintegy két hétig emelkedni fog.
Vágólapra másolva!

A cseh egészségügyi minisztérium honlapján pénteken közölt adatok szerint csütörtökön az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 9721 volt, ami 177-el több mint szerdán, és a járvány márciusi kezdete óta ez az eddigi maximum. Az aktív esetek száma jelenleg 84 430, közülük 2920 személyt kórházban kezelnek, 543 beteg állapotát súlyosnak minősítik az orvosok.

Október eleje óta a kórházban kezeltek száma megháromszorozódott.

A járványban eddig 1230-an haltak meg, közülük 559-en októberben.

A hatóságok igyekeznek növelni a kórházi kapacitásokat, ezért a hét végén Prágában elkezdődik egy 500 ágyas tábori kórház építése. Ezt a hadsereg fogja üzemeltetni, de az egészségügyi személyzetet az állami kórházak igazgatói biztosítják.

Házasulandók érkeznek a prágai óvárosi városházához 2020. október 15-én Forrás: MTI/AP/Petr David Josek

Komoly probléma, hogy a kór az egészségügyi dolgozókat sem kerülte el.

A legfrissebb információk szerint jelenleg 1319 orvos, 2703 nővér és 2199 más egészségügyi alkalmazott bizonyítottan fertőzött.

Ők természetesen nem dolgoznak. A problémát fokozza, hogy az általános iskolák bezárása következtében sok egészségügyi dolgozó, akinek kisiskolás gyereke van, kénytelen otthon maradni.

A csehországi helyzet romlását külföldön is érzékelik, és két német tartomány Bajorország és Szászország már fel is ajánlotta segítségét. A bajorok és a szászok hajlandóak kórházi kapacitásokat biztosítani a beteg csehek számára, illetve szükség esetén egészségügyi személyzetet is küldenek Csehországba. Andrej Babis kormányfő köszönettel és elismeréssel nyugtázta a felajánlott segítséget, de kifejezte meggyőződését, hogy Csehország saját erejéből is képes lesz megbirkózni a járvánnyal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!