Teljesen megbénította Hongkongot egy hatalmas tájfun

Nangka, tájfun
This handout picture taken at 0700 GMT by Japan's weather satellite Himawari-8 and released from the Japan Meteorological Agency on July 8, 2015 shows typhoons Linfa (L), Chan-hom (C) and Nangka (R). Japan has started the operation of the new meteorological satellite Himawari-8 , the world's first geostationary weather satellite that can capture color images of the earth. AFP PHOTO / JAPAN METEOROLOGICAL AGENCY ---EDITORS NOTE---RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / JAPAN METEOROLOGICAL AGENCY" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS (Photo by JAPAN METEOROLOGICAL AGENCY / JAPAN METEOROLOGICAL AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Közel jár Hongkonghoz a Nangka nevű trópusi ciklon, amely közel 100 km/h-s széllökésekkel készül lecsapni. Kedden nem lesz tanítás az iskolákban, a tőzsdén is rendkívüli rendet vezetnek be, és még a bírósági tárgyalások is elmaradnak.
Vágólapra másolva!

A Nangka nevű trópusi ciklon a riasztási fokozat alapján - amely a harmadik legmagasabb a városban alkalmazott rendszer szerint - 63-117 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel jár együtt - áll a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap online kiadásában.

A Nangka tájfun Forrás: AFP/Japan Meteorological Agency

A csaknem 7,5 millió lakosú városban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak. A hongkongi tőzsdén felfüggesztették az értékpapír- és származékos piaci kereskedést. A mára kiírt bírósági tárgyalásokat és meghallgatásokat elnapolták, és

négy ideiglenes koronavírus-tesztelő központot is bezártak a viharra való tekintettel.


A meteorológiai központ előrejelzése szerint még szerdán is erős szelek és heves záporok várhatóak, a viharos idő a hét második felére enyhülhet.

Bezártak az iskolák, a bíróságok, és négy koronavírus-tesztelő központ is. Forrás: AFP/Peter Parks

Hongkongban idén már másodszorra adtak ki 8-as fokozatú riasztást. Először augusztusban, a Higos tájfun miatt volt szükség erre, a riasztási fokozatot ráadásul akkor egy hat óráig tartó időszakra 9-es, vagyis a második legmagasabb fokozatra emelték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről