Negatív lett a lengyel kormányfő koronavírustesztje

Mateusz Morawiecki, Lengyelország, mininiszterelnök
Poland's Prime Minister Mateusz Morawiecki looks on as other leaders speak on the second day of a European Union (EU) summit at The European Council Building in Brussels on October 2, 2020. (Photo by ARIS OIKONOMOU / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Negatív lett a jelenleg karanténban lévő Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vírustesztje - közölte kedden közösségi oldalán Piotr Müller kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy

a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad,

amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást. Korábban Morawiecki a Facebook közösségi oldalon bejelentette, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött.

Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje.

A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban és a körülményekhez képest jól érzi magát.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő október 6-án Forrás: AFP/Aris Oikonomou

Lengyelországban az érvényes rendelkezések szerint a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei.

Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a vírusfertőzöttek száma.

Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, amivel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret, több mint 3100 ember pedig belehalt a kór tüneteibe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!