Ukrajnában közel 12 ezerrel nőtt az új fertőzöttek száma egyetlen nap alatt

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Ukrajna, 2020.10.26.
Védőmaszkos férfi Kijev központjában 2020. október 26-án.
Vágólapra másolva!
Ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában: újabb 11 968 esettel immár 57 657-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma az országban. A legfertőzöttebb terület továbbra is Kijev, ahol a fertőzöttek száma mostanra 52 600-ra emelkedett.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok száma országszerte 9856-ra emelkedett. Egyetlen nap alatt 159-en haltak bele a betegségbe. Eddig 250 983-an gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma 296 818-ra emelkedett.

Denisz Smihal miniszterelnök kedden a parlament plenáris ülésén felszólalva hangsúlyozta, hogy ha nem tartják be a kormány által elrendelt úgynevezett hétvégi karantént, a napi új fertőzésszám három hét múlva már húszezerre emelkedik,

egy hónap alatt pedig elfogynak a férőhelyek a kórházakban.

Szombaton bevezetik Ukrajnában a hétvégi karantént: az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhet Forrás: AFP/NurPhoto/Vladimir Sindeyeve

Szinte mindent bezárnak hétvégére

A hétvégi karantén - amelynek értelmében az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhet - október 14-től, szombattól lépett életbe, azonban több vidéki nagyváros polgármestere előre jelezte, hogy ők nem fogják bevezetni. A parlament pedig éppen egy olyan indítványt készül a nap folyamán tárgyalni, amely ennek megszüntetéséről szól.

Smihal leszögezte, hogy két héten belül érzékelhető

eredményt kell hoznia a hétvégi karanténna", különben még szigorúbb korlátozások bevezetésére kényszerülnek.

Közben a parlament előtt ismét kis- és középvállalkozók kezdtek tüntetést. Az UNIAN jelentése szerint megpróbálták megakadályozni a képviselők bejutását az épületbe, ami dulakodásba torkollott a rendőrökkel. Sérültekről, őrizetbe vételekről egyelőre nem érkezett hír.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!