Német fejvadászok fogták el a januárban fegyházra ítélt magyar embercsempészt

Vágólapra másolva!
Németországban fogtak el egy magyar férfit, akit januárban letöltendő fegyházbüntetésre ítéltek embercsempészés miatt, de nem kezdte el büntetése letöltését.
Vágólapra másolva!

Minősített embercsempészés miatt ítélte 4 év fegyházra a Szegedi Városi Bíróság H. Jánost idén januárban. A férfi azonban elkerülve fegyházbüntetését, ismeretlen helyre távozott. Mivel feltételezhető volt, hogy Magyarországot is elhagyta, a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A körözött férfi felkutatását a Készenléti Rendőrség Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés során felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, akikkel közösen megállapították, hogy H. János a németországi Baden-Württemberg tartományban, Karlsruhe környékén tartózkodhat.

A német fejvadászok a speciális bevetési egységgel együttműködve összehangolt rendőri akcióban október 29-én fogták el H. Jánost a baden-württembergi Waldbroon város üdülőövezetében. A két ország közötti átadási eljárás megkezdődött, a férfi heteken belül megkezdheti hazánkban fegyházbüntetésének letöltését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről