Kritikus a helyzet a méteres havazás miatt Ausztriában - vasárnap estig három méter is eshet

weather Horizontal
A vehicle removes snow near Lienz in East Tyrol, Austria on December 5 2020. - In East Tyrol and Upper Carinthia, the snow cover grew by around 50 to 70 centimetres from Friday to Saturday. In some places there were red and thus highest weather warnings. (Photo by Johann GRODER / various sources / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Folyamatosan havazik péntek óta Ausztria egyes vidékein. Karintiában több helyen is egy méter körüli hó esett az ORF osztrák közmédia összefoglalója szerint.
Vágólapra másolva!

Karintiában a Lesach-völgyben a legkritikusabb a helyzet, amely szombat délelőtt megközelíthetetlen volt a hó miatt. Péntek óta egy méter hó esett, és arra számítanak, hogy

vasárnapig a hóvastagság a három métert is eléri.

A polgármester szerint kritikus a helyzet, de még tudják kezelni.

Szintén Karintiában, Mölltálban 100 katona áll készenlétben arra az esetre, ha romlana a helyzet. Itt 80 centi hó esett, de enyhülést jeleznek az előrejelzések, amely miatt nehéz, vizes hó eshet, ami fákat dönthet ki, villanyvezetékeket szakíthat le. Großkirchheimben lavinaveszély miatt két házból ki kellett költözniük a lakóknak.

A kelet-tiroli Prägraten am Großvenediger településre

lavina omlott, amely négy házat és egy kocsit rongált meg.

Korábban 29 embert evakuáltak lavinaveszély miatt.

A kelet-tiroli Lienz közelében dolgozik egy hókotró. Forrás: AFP/Johann Groder

Tirol keleti részén már most is

áramszüneteket okoz a havazás és több fontos főút járhatatlan.

A meteorológusok szerint hétfő reggelig marad a csapadékos idő. A havazást sok helyen havas eső, eső váltja fel, emiatt pedig áradásokra lehet készülni, ugyanis a víz nem fog tudni elfolyni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről