A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Közel 90 százalékos hatékonyságú a Novavax koronavírus-oltása

LENGYEL Csaba
Szeged, 2021. január 23. Lengyel Csaba, a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján 2021. január 23-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A Novavax nemrég nyilvánosságra hozta a klinikai vizsgálatok eredményét, amelyből kiderült, hogy a vakcinájuk 89,3 százalékos hatékonysággal rendelkezik, és majdnem ennyire hatásos a vírus brit variánsa ellen is.
Vágólapra másolva!

A Novavax az Egyesült Királyság mellett Dél-Afrikában is végzett vizsgálatokat, az ottani mutáció ellen azonban csupán 60 százalékos hatékonyságot mutatott a cég által gyártott oltóanyag. A piacok ennek ellenére pozitívan reagáltak a hírre, hogy egy újabb gyártó hatóanyaga kerülhet hamarosan piacra, a Novavax árfolyama 34 százalékkal emelkedett a tőzsdei zárást követő órákban.

A vállalat egy konferenciahívás alkalmával közölte, hogy a most nyilvánosságra hozott számok a Novavax belső adatai, ahhoz, hogy benyújtsák a papírokat a vakcina engedélyezéséhez, még további két-három hónapra van szükségük.

A Reuters értesüléseit szerint a brit teszteken 15 ezer 18 és 84 év közötti ember vett részt. Az is kiderült, hogy a Novavax első körben az európai és a brit piacra szánja a készítményt.

A vállalat éves szinten kétmilliárd adagot tud majd gyártani.

A Novavax korábban azt is közölte, hogy már dolgoznak egy olyan továbbfejlesztett oltóanyagon is, amely már az új variánsok ellen is sokkal hatékonyabban fog védeni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!