Venezuelában is biztonságosnak ítélték a Szputnyik V vakcinát

Szputnyik V, vakcina, védőoltás, illusztráció
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 21 : A medical worker holds a dose of the Sputnik V vaccine, manufactured by Biocad JSC, during a coronavirus (COVID-19) vaccination campaign at the GUM luxury department store at the historical Red Square in Moscow, Russia in Moscow, Russia on January 21, 2021. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Már zajlik az orosz Szputnyik V tesztelése Venezuelában, ahol eddig a hatóanyagot kétszáz ember kapta meg. A hatóságok szerint a vizsgálatok során a páciensek nem számoltak be súlyos mellékhatásokról.
Vágólapra másolva!

Alexis Garcia Pinera orvos, a vizsgálatok vezetője szerint csak nagyon csekély mellékhatások jelentkeztek az önkénteseknél.

Ezek közé tartozik a fejfájás és az influenzaszerű tünetek, valamint enyhe fájdalom az oltás beadásának helyén.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A venezuelai orvos aláhúzta, hogy az országban a különböző vakcinák vizsgálata során eddig nem volt példa halálesetre vagy súlyos mellékhatásokra. Hozzátette, hogy az általuk folytatott vizsgálatok is megerősítették azt, amit az orosz és az argentin adatok.

Eddig Venezuela kétezer adagot kapott a Szputnyik V oltóanyagból, a kormány pedig még decemberben írt alá megállapodást Oroszországgal 10 millió dózisról, számolt be róla a TASS.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!