A Pfizer megerősítette, hogy kevesebb vakcina jön

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, oltás, vakcina, védőoltás, Petrinja, Horvátország
Egy egészségügyi dolgozó beolt egy férfit Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcinával egy petrinjai katonai támaszponton, Zágrábtól mintegy 50 kilométerre 2021. január 2-án, mivel a beteg egy korábbi hatalmas földrengésben elvesztette házát.
Vágólapra másolva!
Korábban az Origo is megírta, hogy a következő hetekre csökkenti a Pfizer az európai vakcinaszállítmányt, a hírt pedig most a gyártó is megerősítette.
Vágólapra másolva!

Tegnap beszámoltunk róla, hogy január végéig lényegesen kevesebb vakcinát fog szállítani a Pfizer az európai országok számára. Mindez a gyártó szerint azért történik, mert kapacitásbővítést végeznek egyik gyárukban.

Illusztráció Forrás: AFP/Str

A vg.hu szerint a Pfizer közölte, a január 25-i héttől az Európai Unióban visszatérnek az eredeti szállítási terveikhez, február 15-től pedig már a megnövelt mennyiségű szállítási igényeknek terveznek eleget tenni. Így a cég közlése szerint az első negyedévre vállalt vakcinamennyiségeket is teljesítik,

továbbá jelentősen megnövelik a szállított vakcinadózisok számát a második negyedévtől.

A Pfizer azért bővíti gyárát, hogy az éves 1,3 milliárd adag helyett képesek legyenek 2 milliárd dózist gyártani. A munkálatokat azonban elkészültük után ellenőriznie kell a hatóságoknak is, ez pedig eltarthat egy ideig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről