Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Soros György bevásárolta magát az amerikai igazságszolgáltatási rendszerbe

Soros György
Vágólapra másolva!
Amerikai oknyomozóknak és szakértőknek is feltűnt, hogy Soros György az elmúlt években több millió dollárral segített hatalomra olyan helyi politikusokat, ügyészeket, akiknek hála neki is beleszólása lesz az amerikai igazságszolgáltatási rendszerbe. Elsősorban a radikális baloldali bűnözök (BLM-, Antifa-aktivisták) felmentése élvez prioritást Soros számára, de hosszabb távon a teljes igazságszolgáltatási rendszer átalakítása a milliárdos fő célja – hívja rá fel a figyelmet tényfeltáró cikkében a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

A washingtoni központú „The Capital Research Center" nevű oknyomozó szervezetet azért alapították 1984-ben, hogy megvizsgálja, az alapítványok, a civil és álcivil szervezetek és más nonprofit egyesületek miként támogatnak politikai szereplőket, illetve politikai pártokat.

Magyarán,

azt vizsgálják, hogy egyes politikusok „kinek a zsebében vannak", mely üzletemberek politikai céljainak a megvalósítói.

Ezen a szűrőn akadt fenn Soros György milliárdos is.

Soros György Forrás: Origo

A Capital Research Center alaposan feltárta, hogy Soros György az elmúlt években hány millió dollárt fektetett abba, hogy saját szája-íze szerint formálja majd az amerikai igazságszolgáltatási rendszert. Azt is bemutatták, hogy

az általa támogatott, majd megválasztott helyi ügyészek miként mentenek fel radikális baloldali bűnözőket.

Először is azt kell megérteni, hogy Amerikában nemcsak szövetségi, hanem helyi szinten is nagy befolyása van egy kerületi ügyésznek vagy képviselőnek. A helyi választáson pedig a jelöltek sokkal kevesebb forrásból gazdálkodnak, mint a szövetségi szinten indulók, így a Soros által a baloldali-liberális jelöltekbe befektetett összegek igazi főnyereménynek nevezhetőek.

Az oknyomozó szervezet számításai szerint

2015 óta Soros György több mint 17 millió dollárt költött helyi jelöltek támogatására, körzeti választásokon indulókra és ügyészekre egyaránt.

A szervezet állítása szerint mindezt annak reményében, hogy a jövőben megváltoztassa a bűnüldözési rendszert helyi szinten. Az összefoglaló angol nyelvű videóban pedig azt is elmondják, hogy

Soros jelöltjei és döntéshozói miként játszottak kulcsszerepet több radikális baloldali bűnöző felmentésesben.

A bűnüldözési és az igazságszolgáltatási rendszer, amely magában foglalja a helyi ügyészséget egyes úgynevezett csatatérállamokban - mint Pennsylvania, Virginia és Arizona - Soros György befolyása alatt van. Ezen Soros György által támogatott körzeti ügyvédek mögött olyan szervezetek állnak, amelyek programjaikban támogatják a rendőrség költségvetésének a felfüggesztését, és magának a rendőri intézménynek a megszüntetését.

Természetesen a George Floyd halála ürügyén rendezett tüntetések, és ennek kapcsán

az amerikai nagyvárosokban kirobbant zavargások részeként letartóztatott rendbontók szabadon bocsátására irányuló erőfeszítések letéteményesei.

Tehát a képlet egyszerű, támogatják a rendbontó, erőszakos szervezeteket, az Antifát, a radikális baloldali Black Lives Mattert (BLM) és hasonlókat, majd amikor a rendőrség letartoztatná a gyilkosságokig fajuló tüntetések résztvevőit, akkor

a legkeményebb bűnözőket felmenti a bíróság, vagy az ügyészség futni hagyja.

Így adva még nagyobb lökést az országot a káosz szélére sodró szervezeteknek, hiszen az a kép alakul ki, hogy büntetlenül megtehetnek bármit.

Soros tervét Magyarországon Magyar Bálint valósította volna meg

Soros ezen módszere Magyarországon sem ismeretlen, hiszen egy nemrégiben az Origo által nyilvánosságra hozott levél tanúsága szerint Magyar Bálintot, volt SZDSZ-es oktatási minisztert Soros alaposan körbeudvarolta azzal kapcsolatban, hogy

miképp kellene a magyar törvényeknek a spekuláns érdekei szerint változni.

Gyurcsány Ferenc és Magyar Bálint Forrás: MTI/Földi Imre

A levél jól megmutatja, hogy az amerikai milliárdos miként próbálja a baloldali kormányokban ülő elvtársait olyan döntések meghozatalára sarkallni, amelyek az ő érdekeit szolgálják.

Magától értetődően

Soros Magyarországon is aktív támogatója a bűnözők kárpótlásának, gondoljunk csak a börtönbizniszre, amelynek során szervezetei tízmilliókat pereltek ki a bűnözőknek.

A The Capital Research Centert megállapítása szerint nem szerencsés, ha egy milliárdos nem a törvények betartatását, hanem a bűnözést támogatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről