Újabb földrengés volt Horvátországban, Magyarországon is lehetett érezni

Földrengésben összedőlt ház mellett egy mentő a Petrinja közelében fekvő Strasnik faluban 2021. január 4-én. A december 28-29-i horvátországi földrengésekben hét ember halt meg, több tucatnyian megsérültek, mintegy 3500 ház megrongálódott. MTI/EPA/Antonio Bat
Vágólapra másolva!
Újabb, 5,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot szerdán este - közölte a helyi sajtó. 
Vágólapra másolva!

Az 5,3-as erősségű földrengés - amely a 2020. december 29-ei, 6,3-as erősségű földrengés utórengése volt - helyi idő szerint 18.01 perckor keletkezett, 10 kilométeres mélységben, ismét Petrinja közelében, a magyar határtól megközelítőleg 100 kilométerre.

Egyelőre nem érkezett jelentés újabb károkról.

Magyarországon Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről

- mondta Győri Erzsébet, az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa.

Az Origo egyik zuglói olvasója arról számolt be, hogy a lakásban mozgott a lámpa és a szobában a ruhaszárítón a ruhák.

Az MTI Zala megyei tudósítójának nagykanizsai otthonában kilengett a karácsonyfa, az ülőgarnitúra pedig megremegett alatta.

Földrengésben összedőlt ház mellett egy mentő a Petrinja közelében fekvő Strasnik faluban 2021. január 4-én Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Múlt hétfőn és kedden két erősebb - 5,2-es, illetve 6,3-as erősségű - földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről