Ukrajnában megint ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel

Ukrajna, Kijev, koronavírus, COVID-19
A woman wearing a protective face mask amid the COVID-19 coronavirus epidemic walks next to an art-object of the largest medical mask in Ukraine during an event on Kontraktova Square in the center of Kyiv, Ukraine on 28 December 2020. The event named "Cover yourself with a mask, not inside yourself" is a part of the social campaign aimed to draw attention to mental health problems during the Covid-19 coronavirus pandemic, as local media reported. The mask letterings like: "If only not to get sick"," I'm afraid for my parents"," Will I really lose my job?","When will I see my grandchildren?", "How long afraid?" and others. (Photo by STR/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ukrajnában keddre ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a megelőző napihoz képest ezernél is több, ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel egy nap alatt. Továbbá kétszáznál több ember halt meg, de a gyógyultak száma is kiemelkedően magas volt.
Vágólapra másolva!

Ukrajnában a hivatalos adatok alapján az elmúlt napon 5334 új esettel 1 083 585-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 202 áldozattal 19 129-re.

Eddig 747 408-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren, az aktív betegek száma így csaknem kilencezerrel 317 048-ra csökkent.

Előző nap a legtöbb új beteget, 846-ot megint

az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel

- közölte Vitalij Klicsko főpolgármester. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 114 ezret, a halálos áldozatoké pedig 26-tal 2003-ra emelkedett.

Maszkban sétáló nő Kijevben december 28-án Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

Előző nap az országban 1280 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján részben megerősítette azt az előző nap a médiában megjelent információt, amely szerint a már bejelentett, január 8-tól életbe lépő háromhetes szigorított karantén ideje alatt nem lehet majd a szupermarketekben sem ruhaneműket, sajtótermékeket és több más fogyasztási cikkeket árusítani, csak kizárólag élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási, és illatszereket, valamint állateledeleket, magvakat és növényvédőszereket.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a háztartási vegyszerek árusításának engedélyezéséről, illetve tilalmáról viszont még nem döntöttek, erről a keddi kormányülésen hoznak határozatot.

Január 8-24. között a kormány korábbi közlése szerint várhatóan szünetelni fog az oktatás az iskolákban,

továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd. Ezenfelül csak az élelmiszereket, gyógyszereket, illat- és háztartásiszereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!