A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Hatékonyak lehetnek az új, jelentősen fertőzőbb brazil vírusmutáció ellen a vakcinák

Brazília, koronavírus, oltás
Rio de Janeiro, 2021. február 5. Beoltják egy autó utasát a Sinovac kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű koronavírus elleni vakcinájával Rio de Janeiróban, az öregek számára létesített egyik autós oltóponton 2021. február 5-én. MTI/AP/Silvia Izquierdo
Vágólapra másolva!
Az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a vakcinák hatékonyak a brazíliai Amazonas-vidéken azonosított új, háromszor fertőzőbb mutációja ellen - közölte Eduardo Pazuello brazil egészségügyi miniszter csütörtökön. Több gyártócég egyelőre csak tanulmányozza az oltóanyagok eredményességét, de Brazília tovább folytatja az oltási kampányát.
Vágólapra másolva!

Eduardo Pazuello bizonyítékokkal nem támasztotta alá a koronavírus-mutációra vonatkozó kijelentését, mindössze annyit mondott: "Hála Istennek, az elemzések alapján egyértelmű értesüléseink vannak arról, hogy a vakcinák hatnak ezen variáns ellen".

- tette hozzá.

A brazíliai Amazonas állam fővárosában, Manausban kialakult súlyos járványhelyzet miatt nyomás alá került tárcavezető meghallgatásán a brazil szenátusban arról próbálta biztosítani a képviselőket, hogy a fertőzöttek számának utóbbi hónapokban tapasztalt váratlan megugrása ellenére ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

A brazil egészségügyi miniszter azt mondta, az oltás szempontjából szóba jövő

lakosság felét júniusig tervezik immunizálni, a másik felét pedig az év végéig.

Ugyanakkor az ország eddig a lakosság alig felének tudott vakcinát lekötni. Brazília három hete indította meg oltási kampányát a Sinovac kínai és az AstraZeneca brit cégek vakcináival.

Beoltják egy autó utasát a Sinovac kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű koronavírus elleni vakcinájával Rio de Janeiróban, az öregek számára létesített egyik autós oltóponton Forrás: MTI/AP/Silvia Izquierdo

A brazil egészségügyi minisztérium, amely nem tett közzé információt a tárcavezető által hivatkozott elemzésekről, eddig nem reagált a megkeresésekre.

A brazíliai Butantan közegészségügyi intézet, amely a Sinovac céggel partnerségben teszteli és gyártja a CoronaVac kínai védőoltást, közölte, hogy

tanulmányozza a manausi variánst, ugyanakkor legkorábban két hét múlva lehet eredményekre számítani.


A Fiocruz központ, amely az AstraZeneca céggel állt össze az Oxfordi Egyetemmel közösen fejlesztett vakcinájának gyártására, szintén közölte, hogy tanulmányozza az oltóanyag hatékonyságát a mutáció ellen, és ennek érdekében mintákat küldött Oxfordba.

A koronavírusnak már 236 201 halálos áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 9,6 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!