A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Már több mint 500 ezer ember halt meg koronavírusban az Egyesült Államokban

Coronavirus,Covid-19,masks koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség maszk beteg kórház USA Amerikai Egyesült Államok New York orvos ápoló
NEW YORK, NY - APRIL 06: (EDITORIAL USE ONLY) An EMT tends to a COVID-19 patient arriving to the Montefiore Medical Center Wakefield Campus on April 06, 2020 in the Bronx borough of New York City. A specialized bus known as a Medical Evacuation Transport Unit (METU), caries patients on stretchers and benches between hospitals. The patient transfers are designed to help overwhelmed hospitals even out caseloads in Westchester County and New York City at the epicenter of the U.S. coronavirus pandemic. The patients were being transferred from the Einstein Campus, Wyler Hospital, also a Bronx Montefiore hospital. The transfers are staffed by Empress EMS, Yonkers police and hospital staff on both ends wearing personal protective equipment (PPE). John Moore/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Átlépte az 500 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma hétfő délután az Egyesült Államokban, a regisztrált fertőzöttek száma pedig már több mint 28 millió.
Vágólapra másolva!

A globális koronavírus-halálesetek mintegy 19 százaléka az Egyesült Államokban történt, miközben az ország a világ népességének csupán négy százalékát adja.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint 2020 első felében az előző évi adatokhoz képest - ahogy a szakértők fogalmaztak - megdöbbentő mértékben, egy évvel csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban. Ez a legnagyobb visszaesés a második világháború óta.

A tavalyi év elején a járvány - miután végigsöpört az országon - májusig 100 000 ember életét követelte. Az áldozatok száma szeptemberre megduplázódott, és az egészségügyi szakértők már akkor arra figyelmeztettek, hogy az őszi és téli hónapokban a vírus újabb terjedése várható. Decemberre az áldozatok száma elérte a 300 000-et. Az utóbbi alig három hónapban 230 000-en vesztették életüket a Covid-19 betegségben.

A koronavírussal összefüggő halálesetek tekintetében december és február között az egyesült államokbeli esetek a globális esetek 46 százalékát tették ki, pedig ebben az időszakban már elérhetők voltak a vakcinák, és megkezdték az amerikai lakosság beoltását.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/John Moore


A hétfői tragikus mérföldkő ellenére úgy tűnik, hogy javul a helyzet, ugyanis a regisztrált fertőzéses esetek száma már a hatodik egymást követő héten csökken Amerikában.

Az egészségügyi szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy a különféle mutációk - amelyeket eredetileg Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában és Brazíliában fedeztek fel - újabb hullámot indíthatnak el, amely azzal fenyeget, hogy megfordítja a közelmúlt pozitív tendenciáit.

Fauci óvatosságra intett, és azt kérte az amerikaiaktól, hogy tartsák be a közegészségügyi intézkedéseket, például a maszk viselését, a fizikai távolságtartást és a tömegek elkerülését.

- mondta a szakember.

Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök hétfőn este megemlékeznek az áldozatokról. Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője pedig bejelentette, hogy a szövetségi épületeken félárbócra engedik az amerikai nemzeti zászlót. A washingtoni Nemzeti Katedrálisban hétfőn este 500-szor megkondítják a harangokat, ezzel tisztelegve a koronavírus eddigi 500 000 áldozatának emléke előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!