A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Portugáliában még mindig túlterheltek a kórházak

Portugália, koronavírus, 2020 december
People wearing protective masks walk the streets of Sintra, Portugal. 30th December 2020. Portugal reports 74 more deaths related to covid-19 and 3,336 new cases of infection with the new coronavirus, according to the daily report of the General Health Department (DGS). Since the beginning of the pandemic, Portugal has recorded 6,751 deaths and 400,002 cases of SARS-CoV-2 infection, and 65,457 cases remain active. (Photo by Jorge Mantilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Portugáliában hétfőn három hét óta a legkevesebb új halálesetet jelentették, a kórházak azonban még mindig túlterheltek.
Vágólapra másolva!

Az új kórházi felvételek száma egy hét után hétfőn ismét emelkedett, bár a Covid-19-betegség terjedése január vége óta lassul.

Portugáliában 100 ezer lakosra vetítve januárban a legrosszabb volt a járványhelyzet a világban, rohamosan nőtt az új fertőzöttek száma, és a betegek "elárasztották" a közegészségügyi rendszer intézményeit.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem hétfői adatai szerint 100 lakos alapján a halálesetek száma még mindig a legmagasabb, a napi új fertőzöttek száma pedig a negyedik legmagasabb a világban.
A portugál hatóságok a Nagy-Britanniában azonosított koronavírus-változatot okolják a járvány felgyorsulása miatt, és január 15-én karantént rendeltek el. Az iskolákat egy héttel később zárták be.

Portugáliában hivatalosan több mint 2500 új napi fertőzöttet jelentettek, így a járvány kezdete óta az igazolt fertőzöttek száma megközelítette a 768 ezret - közölte hétfőn az egészségügy-minisztérium. A napi új esetek száma január 24. óta csökken, amikor több mint 16,4 ezer volt az új fertőzöttek száma a csúcsponton.

Forrás: NurPhoto via AFP/Jorge Mantilla


A minisztérium közlése szerint 196-an haltak meg Covid-19-betegségben az elmúlt 24 órában, ami a legalacsonyabb szám január 18. óta. Az országban a halálesetek száma a járvány kezdete óta 14 158.

A portugáliai kórházak továbbra is nagy nyomás alatt vannak, és egészségügyi szakértők szerint ez várhatóan még hetekig így lesz.


A kórházban ápoltak száma hétfőn 6344-re nőtt, de ez a szám még mindig alacsonyabb, mint február 1-i 6869-es csúcs. Intenzív osztályon 877 embert ápolnak, a rekord február 5-én 904 fő volt.

Az országos karantén várhatóan március közepéig marad érvényben.

Hétfőn mintegy 1,2 millió gyermek számára megkezdődött a távoktatás, interneten, illetve a közszolgálati televízió műsorai révén. A kormány közölte, hogy 335 ezer laptopot vásárol olyan gyermekek számára, akiknek nincsen számítógépük.

Portugáliában eddig közel 400 ezer védőoltást adtak be, a beoltottak mintegy negyede a második adagot is megkapta.

Az egészségügy-minisztérium közölte, hogy az AstraZeneca/Oxford védőoltást inkább az 65 év alattiak esetében alkalmaznák.

Az első szállítmány AstraZeneca-oltás - 42 300 adag - vasárnap érkezett meg Portugáliába, amely korábban közel 390 ezer adag Pfizer/BioNTech és 19,2 ezer Moderna védőoltást kapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!