A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ukrajnában újra felgyorsult a koronavírus terjedése

Ukrajna, koronavírus, Covid-19
People amid the COVID-19 coronavirus epidemic walk in Kyiv, Ukraine on 08 January 2021. Ukraine introduced a nationwide lockdown and tightens anti-epidemic quarantine to curb the spread of the COVID-19 coronavirus pandemic, as local media reported. Starting on 8 January until 24 January is forbidden to work cafes, bars, restaurants (except for the sale of takeaway and delivery), markets, shopping and entertainment centers, cinemas, theaters, gyms, according to media. (Photo by STR/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ukrajnában szerdára megint gyorsult kissé a koronavírus-fertőzés terjedése, egy nap alatt több mint háromezer új beteget jegyeztek fel, ismét sokan kerültek kórházba, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig mostanra meghaladta a 23 ezret.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 3285 új esettel 1 227 164-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma,

az áldozatoké pedig 165 áldozattal 23 089-re.

Eddig 1 045 473-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren, az aktív betegek száma így csaknem hétezerrel 158 602-re csökkent.

Előző nap megint kimagaslóan sok, 2159 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A legtöbb új beteget, 330-at megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel, ahol az azonosított fertőzöttek száma már mintegy 129 ezer.

Maszkos emberek Kijevben Forrás: AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

Jaroszlav Kucser egészségügyi miniszterhelyettes szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a tárcánál kidolgoztak egy informatikai modult, amelynek segítségével egy rendszerben tárolhatják majd az összes adatot azokról, akik megkapták a koronavírus elleni oltást. Szavai szerint ez a modul nemzetközi szabványokat alkalmaz az adatok tárolására, és lehetővé teszi, hogy az elvégzett immunizálással kapcsolatos információkat kényelmes formátumban tárolják mind az orvos, mind a páciens számára.

A rendszerben az orvos feltüntetheti, hogy a páciens milyen típusú vakcinát, és az adott napig hány dózist kapott meg, illetve azt is, ha valamilyen okból nem volt javallott a beoltása.

Ukrajnában az eddigi információk alapján az első adag oltóanyagok várhatóan a hónap közepén érkeznek meg abból a mintegy 1,9 millió dózisból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól vásárolt a kormány. Ebből egészségügyi alkalmazottakat, valamint idős embereket és krónikus betegeket terveznek beoltani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!