A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Indiába is elért a koronavírus harmadik hulláma, egyre több a fertőzött

Koronavírus, vírus, maszk, India
Devotees, wearing facemasks amid concerns over the spread of the COVID-19 novel coronavirus, arrive to pray at the Golden Temple in Amritsar on March 13, 2020. (Photo by Narinder NANU / AFP)
Vágólapra másolva!
A január végi mélypont után ismét ütemesen növekszik az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Indiában - derült ki az újdelhi egészségügyi minisztérium szombaton közölt adataiból.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a megelőző 24 órában csaknem 25 ezer új megbetegedést jegyeztek föl, többet, mint december 19. óta bármelyik napon.

Január 25-26-án mindössze 9102 új fertőzéses esetet regisztráltak, ami 237 napos mélypont volt.

A napi esetszám azóta ismét a két és félszeresére nőtt, ami azt jelzi, hogy a szubkontinenst is elérte a járvány újabb hulláma.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Narinder Nanu

A legtöbb új esetet a középső országrészben elterülő Mahárástra államban jegyezték föl, amelynek Mumbai a székvárosa.

Emellett nyolc másik államban - köztük Pandzsábban és Gudzsarátban, valamint a dél-indiai Kerala, Karnátaka és Tamilnádu államokban - is nőtt az új megbetegedések száma.

Indiában januárban kezdték meg az egész országra kiterjedő, koronavírus elleni oltókampányt. Eddig több mint 28 millió ember kapta meg a vakcinát.

A szövetségi kormány ezzel egyidejűleg igyekszik növelni a tesztkapacitást is; a járvány kitörése óta már csaknem 226 millió koronavírustesztet végeztek el Indiában, csak pénteken több mint 840 ezret.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!