A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Folyamatosan emelkedik a halálos áldozatok száma Brazíliában

koronavírus, Brazília
Sao Paulo, 2021. március 4. Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő betegek a brazíliai Sao Paulo elővárosának, Santo Andrénak a sportcsarnokában kialakított tábori kórházban 2021. március 4-én. MTI/AP/Andre Penner
Vágólapra másolva!
Mindössze egyetleg nap alatt 1972 ember halt meg koronavírus-fertőzésben Brazíliában, az eddig igazolt halálesetek száma mostanra elérte 268 370-et.
Vágólapra másolva!

A brazil egészségügyi minisztérium közleményében azt írta, hogy az huszonnégy órában 1972 ember halt meg, az előző napon 1910 volt a halottak száma, azt megelőzően pedig 1641 áldozatot regisztráltak. Ezzel 268 370-re emelkedett a járvány kezdete óta meghaltak száma.

Egy nap alatt 70 764-gyel - 11,1 millióra - emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.

A halálesetek számát illetően Brazília a második a világon az Egyesült Államok után, a fertőzöttek számában pedig a harmadik, az Egyesült Államok és India áll előtte.

Brazília is versenyt fut az idővel, mivel a kórokozó egyre gyorsabban terjed, különösen a brazíliai P.1 variáns.

A Manausban felfedezett variáns nemcsak

gyorsabban terjed, de 25-60 százalékban újra is fertőzi azokat, akik már átestek a koronavírus okozta betegségen korábban.

Egy Santo André sportcsarnokában kialakított tábori kórház Forrás: MTI/AP/Andre Penner

Ennek ellenére Jair Bolsonaro elnök - aki korábban alábecsülte a koronavírus-járvány súlyosságát, és feleslegesnek ítélte az oltást - továbbra sem hajlandó korlátozásokat bevezetni, mégpedig a gazdaság működőképességének a fenntartására hivatkozva. Brazília több államában azonban a helyi vezetők szigorításokat vezetnek be a kórokozó vészes gyorsaságú terjedése miatt.

A Rio de Janeiró-i Fiocruz intézet is meghúzta a vészharangot, bejelentette ugyanis, hogy az ország 26 szövetégi államából 13-ban

az intenzív osztályok telítettsége meghaladta a 90 százalékot.

A legnagyobb dél-amerikai országban, a 209 milliós Brazíliában januárban vette kezdetét az oltási kampány, és eddig 8,5 millió ember - a lakosság mintegy négy százaléka - kapta meg az oltás első adagját.

Az IBGE brazil statisztikai hivatal kimutatása szerint az ország gazdasága 4,1 százalékkal zsugorodott tavaly a járvány miatt, a legnagyobb esést produkálva azóta, hogy az IBGE 1996-ban elkezdett ilyen méréseket készíteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!