A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A felnőtt lakosság több mint negyedét beoltották Ausztriában

Ausztria, koronavírus illusztráció
Egy egészségügyi dolgozó gyorstesztet készít a Schoenbrunni Palota koronavírus-tesztközpontjában 2021. február 4-én.
Vágólapra másolva!
Péntekig 1,93 millió ember kapta meg a védőoltást, és közülük mintegy 763 ezren már mindkét dózist. A vakcina a koronavírus-járvány legyőzésének kulcsa. A kormány célja, hogy a mindenkinek, aki szeretné, a lehető leggyorsabban felajánlja a vakcinát, és védetté tegye az embereket a koronavírussal szemben - mondta Sebastian Kurz kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter pénteken.
Vágólapra másolva!

A kormány azzal számol, hogy ötmillió ember szeretne részesülni az oltásban.

- mondta a kancellár.

Illusztráció Forrás: AFP/Alex Halada

Ausztriában naponta átlagosan ötvenezer ember kap oltást. Jelenleg a 65 éven felüliek immunizálása folyik, 60 százalékuk már legalább az első adagot megkapta. Ezen túlmenően most már az egy vagy több krónikus betegséggel rendelkezők immunizálása áll az oltási kampány középpontjában.

- közölte az egészségügyi miniszter.

Az elmúlt 24 órában 2329 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 604 823 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 1866, az intenzív kezelésre szorulók 517-en vannak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 29-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 055-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 568 213.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!