Bilincsbe verve vitték el a 71 éves londoni lelkészt, mert arról prédikált, hogyan távolodik el a társadalom a keresztény értékektől – videó

John Sherwood, lelkész, letartóztatás, elhurcolás
Vágólapra másolva!
Durván ráncigálva tartóztattak le egy 71 éves lelkészt London egyik külvárosi részén, miután a klasszikus családmodellről, illetve a férfi és nő közötti házasságról beszélt egy utcai rendezvényen. A hatóságokhoz érkezett bejelentések szerint a lelkész prédikációja „gyűlöletbeszédet és homofób kijelentéseket" tartalmazott. Ezt követően rendőrségi fogdába hurcolták, majd eljárást indítottak ellene – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, ami a kommunista diktatúrák időszakában a közép-kelet-európai államokban zajlott le. Akkor is mindennapos volt, hogy a radikális baloldal feljelentései nyomán keresztény papokat, lelkészeket hurcolnak el, akiket ezt követően koncepciós perekben elítéltek, majd sok esetben kivégeztek. A kivégzéseket leszámítva most ezek a baljós események Nyugat-Európában megismétlődnek.
Vágólapra másolva!

John Sherwood lelkész és a társa Északnyugat-London egyik külvárosa, Uxbridge központjában tartottak nyilvános prédikációt, ahogy azt korábban már többször is tették. Legutóbb azonban többen bejelentést tettek a lelkész ellen, akit végül le is tartóztattak.

Ez alkalommal a két prédikátor arról beszélt, hogy hogyan távolodik el a brit társadalom a keresztény értékektől. Szerintük

ez megmutatkozik például a házasság újraértelmezésében, az azonos neműek házasságával, amit ők a bibliai tanítás elleni támadásnak minősítettek.

Sherwood lelkész prédikációjában a Biblia verseire hivatkozva kifejtette,

A lelkész arról is beszélt, hogy

Isten csak két nemet, férfit és nőt teremtett.

Az igehirdetés alatt azonban számos rendőr ment a helyszínre, akik arról értesítették a lelkészt, hogy három panasz is érkezett a prédikációval kapcsolatban.

John Sherwood lelkész elfogása Forrás: Twitter

A bejelentések szerint

a beszéd homofób kijelentéseket tartalmazott, ezzel pedig ijedtséget és szorongást okoz.

A prédikátorok felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy ők vallásuk meggyőződéseiről beszélnek,

a rendőrség szerint azonban bizonyos témákról nem lehet beszélni nyilvános helyen, mert az sérthet másokat.

Bár a lelkészek felvetették, hogy őket az LMBTQ-felvonulás sérti, a hatóság ezt az érvet nem fogadta el. Sherwood lelkész azt is hangsúlyozta, hogy

Miután azonban folytatta beszédét,

többen – akik magukat biszexuálisnak és leszbikusnak vallották – közbekiabáltak, és homofóbiával és gyűlöletbeszéddel vádolták meg a lelkészt.

A hatóságok ezután közbeléptek,

elvették Sherwood Bibliáját, durván ráncigálva megbilincselték az idős férfit, és letartóztatták, amiért az szerintük nyugtalanságot és szorongást okozott.

John Sherwood lelkész elhurcolása Forrás: Twitter

Sherwoodot egy éjszakára egy rendőrségi fogdában tartották, és bár másnap dél körül elengedték, jelenleg is eljárás folyik ellene.

Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, ami a kommunista diktatúrák időszakában a közép-kelet-európai államokban zajlott le. Akkor is mindennapos volt, hogy a radikális baloldal feljelentései nyomán keresztény papokat, lelkészeket hurcolnak el, akiket ezt követően koncepciós perekben elítéltek, majd sok esetben kivégeztek. A kivégzéseket leszámítva most ezek a baljós események Nyugat-Európában megismétlődnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!