A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elsüllyedtnek nyilvánították az eltűnt tengeralattjárót

Az indonéz haditengerészet Oswad Siahaan hajója részt vesz az eltűnt KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró keresésében Banyuwanginál 2021. április 24-én.
Vágólapra másolva!
Az indonéz hatóságok bejelentették, hogy olyan tárgyakat találtak, amelyek a héten eltűnt tengeralattjáróról származnak, amely azt bizonyítja, hogy a jármű elsüllyedt. Szombat délelőttre a legénységnek elegendő oxigén is elfogyott, így már nincs esély rá, hogy túlélőket találjanak - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a tengerben a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró darabjait - jelentették be az indonéziai hadsereg részéről szombaton.

Az ország haditengerészetének vezérkari főnöke, Yudo Margono admirális újságíróknak azt mondta, egyebek közt egy torpedó darabjait, több, a legénység által használt imaszőnyeget, illetve a periszkóp bezsírozásához használatos kenőanyagtubust találtak. Mivel tíz mérföldes körzetben egyetlen hajó sem haladt át ezen a területen, így a tárgyak bizonyosan az elsüllyedt tengeralattjáróból kerülhettek elő.

Az indonéz haditengerészet Oswad Siahaan hajója részt vesz az eltűnt KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró keresésében Banyuwanginál 2021. április 24-én Forrás: MTI/AP/Achmad Ibrahim

Az admirális azt mondta, az előkerült tárgyak bizonyítják, hogy

az eddig csak "eltűntként" keresett jármű valóban elsüllyedt.

A tengeralattjárót az érzékelők 850 méter mélységben lokalizálták. Korábban a haditengerészet szóvivője, Julius Widjojono admirális azt mondta, a járművet úgy tervezték, hogy 250-500 méteres mélységig merüljön, ezen túlmenően pedig már veszélyes lehet a jármű számára.

A hatóságok korábban azt is közölték, hogy az 53 fős legénység számára elegendő oxigén szombat délelőtt elfogyott - írja a Fox News.

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadihajóval szerdán, Bali szigetétől északra, mintegy 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot. A kereséshez több külföldi ország, köztük az Egyesült Államok, Ausztrália és Szingapúr is segítséget küldött, vasárnap pedig egy malajziai mentőhajó is a helyszínre érkezik.

Noha Indonézia igyekszik fejleszteni a hadseregét, az elöregedett járművek és eszközök az elmúlt években több halálos balesethez vezettek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!