A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mostanra elfogyhatott az oxigén az indonéziai tengeralattjárón, de folytatják a keresést

tengeralattjáró, indonézia
Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról.
Vágólapra másolva!
Szombaton is folytatódik a keresés a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró után, sokan azonban attól tartanak, hogy az eltűnt jármű 53 fős legénységének mostanra már elfogyott az oxigénje.
Vágólapra másolva!

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadihajóval szerdán, Bali szigetétől északra, mintegy 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot.

Szakértők a héten azt közölték, a legénységnek vélhetően szombat reggelig elegendő az oxigénje.

Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról Forrás: MTI/EPA/Indonéz haditengerészet/-

Djawara Whimbo, az indonéz hadsereg szóvivője újságíróknak azt mondta,

nem adják fel a kutatást, amelyhez egyébként már több külföldi ország, köztük az Egyesült Államok és Szingapúr is segítséget küldött, vasárnap pedig egy malajziai mentőhajó is a helyszínre érkezik.

Az indonéz hadiflotta szóvivője szerint a kutatás jelenleg egy olajfoltra összpontosul, amelyet a légi felderítők a hadihajó merülésének térségében találtak. A térségbe vezényelték a flotta két, szonár képességekkel rendelkező hajóját, hogy segítse a kutatást.

Az olajfolt vagy arra utal, hogy a tengeralattjáró megsérült, vagy arra, hogy a folt a legénység által leadott jelzés,

de az sem kizárt, hogy a legénység azért engedte ki az olajat, mert így akarták csökkenteni a merülő jármű súlyát.

Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról. Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök 2021. április 21-én bejelentette, hogy eltűnt az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója, fedélzetén 53 fővel. A haditengerészet jelenleg is keresi a tengeralattjárót; Indonézia a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte. A német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra Forrás: MTI/EPA/Indonéz haditengerészet/-

Egyébként még arra sincs teljesen egyértelmű bizonyíték, hogy az olaj a tengeralattjárótól származik.

A baleset oka egyelőre nem ismert, a haditengerészet nem zárta ki, hogy a jármű áramkimaradás miatt nem tudott a felszínre jutni.

Jóllehet, Indonézia igyekszik fejleszteni a hadseregét, az elöregedett járművek és eszközök az elmúlt években több halálos balesethez vezettek. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Prabovo Szubianto védelmi miniszter elkerülhetetlennek nevezte a fegyveres erők modernizálását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!