A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Kétszeresére emelkedett az új fertőzöttek száma Romániában

Románia, koronavírus, vakcina, oltás
This handout picture released by the Romanian President's Office shows Romania's President Klaus Iohannis (L) getting the first dose of his anti-COVID-19 vaccine at the "Carol Davila" military hospital in Bucharest on January 15, 2021, amid the novel coronavirus / COVID-19 pandemic. (Photo by Dragos ASAFTEI / Romanian President's Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Romanian President's Office / Dragos ASAFTEI" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Romániában az előző napi adat több mint kétszeresére, illetve az utóbbi kétheti átlag csaknem duplájára ugrott kedden az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) keddi jelentése szerint az utóbbi 24 órában 95-tel emelkedett a beazonosított fertőzések száma, miközben a megelőző két hetet véve alapul jelenleg a napi 48 fertőzés számít átlagosnak, hétfőn pedig (a szokásosnál kevesebb vasárnap kiértékelt teszt alapján) 46 új eset szerepelt a GCS napi jelentésében.

Maga a kétheti mozgóátlag egy héttel ezelőtt kezdett emelkedni a napi 43-as mélypontról. Az azóta eltelt hét nap alatt másfélszer annyi (447) fertőzést regisztráltak, mint az előző héten (296).

A kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma néhány napi emelkedés után 244-re csökkent, az intenzív terápián ápolt súlyos eseteké pedig - a hét elején regisztrált visszaesés után - 36-ra emelkedett. A GCS szerint az utóbbi 24 órában három fertőzött vesztette életét, a járványnak eddig 34 258 ismert áldozata volt Romániában.

Romániában eddig a beoltható lakosság 28,9 százaléka kapott koronavírus elleni oltást. Forrás: AFP/Dragos Asaftei


A 19,3 millió lakosú Romániában eddig a beoltható lakosság 28,9 százaléka kapott koronavírus elleni oltást, de az oltáskampányt koordináló bizottság (CNCAV) vezetője szerint - a betegségen átesetteket is beleértve - a védettséggel rendelkezők aránya eléri a 44 százalékot.

Valeriu Gheorghita keddi sajtóértekezletén elmondta: az országban (regionális bontásban) továbbra is Bukarestben a legmagasabb - csaknem 47 százalékos - az átoltottsági arány, és tíz megyében haladja meg az átoltottság az országos átlagot.


Az oltásparancsnok elmondta: a jelenlegi adatok alapján a fertőzések lassú, de fokozatosan gyorsuló ütemére számítanak. Romániában eddig 101 esetben azonosították - szúrópróbaszerűen elvégzett szekvenciális elemzéssel - a delta vírusvariánst: ezek többségét családi, munkaközösségi gócokban észlelték. Az esetek harmadában nem lehetett kideríteni a fertőzés forrását, ebből arra következtetnek, hogy a ragályos vírusmutáció már közösségi szinten is terjed Romániában.
A CNCAV adatai szerint Romániában eddig négy halottat követelt a delta vírusvariáns.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!