A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Taylor Swift több koncertjét is törölhetik a terrorveszély miatt

Vágólapra másolva!
Lefújhatják Taylor Swift közelgő wembley-i koncertjét is. A rendőrség kockázatelemző felmérést végez a bécsi koncertjeinek a terrorveszély miatti meghiúsulása után.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt terrorveszély miatt lemondták Taylor Swift bécsi koncertjeit. 

Szerdán letartóztattak két fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista támadásokat terveztek a koncerteken az osztrák fővárosban.

Swift csütörtökön, pénteken és szombaton az Ernst Happel Stadionban fog fellépni, és ebben a hónapban még öt fellépés vár rá  a londoni Wembley Stadionban augusztus 15 és 20 között, ha csak le nem fújják azokat is. 

Az osztrák rendezvényszervező, a Barracuda Music szerdán azt írta az Instagramon, hogy 

nincs más választásunk, mint mindenki biztonsága érdekében lemondani a három tervezett előadást”, mivel „kormányzati tisztviselők megerősítették az Ernst Happel Stadionban tervezett terrortámadást

Egy 17 és egy 19 éves osztrák állampolgárt tartóztattak le szerda reggel. A 19 éves fiú állítólag „hűségesküt” tett az Iszlám Államnak. 

Az osztrák sajtó jelentése szerint a gyanúsítottak tervei között szerepelt, hogy egy autóval nekiütköztek egy csoport koncertezőnek majd 

 machetákkal és késekkel támadtak volna. 

A nyomozók az egyik tinédzser lakásán vegyi anyagokat találtak, feltételezhető, hogy robbanóanyagot akar készíteni - írja a Daily Mail.

A 19 éves fő gyanúsított és társa biztonsági őr lett volna a Taylor Swift-koncertjén – írja a Kurier című német lap.

A Kurier több olyan forrásra is hivatkozott, akik azt állították, hogy a gyanúsítottak barátai biztonsági őrként dolgoztak a koncerten, és arra utaltak, hogy ők segítettek volna nekik a támadásban.

A fokozott terrorveszély és a júliusban  Southportban három kislány ellen elkövetett halálos késes támadás után zavargások törtek ki az Egyesült Királyságban. A támadásra egy tánctáborban egy Taylor Swift témájú táncórát követően került sor, több gyerek és felnőtt is kórházba került. A zavargások során 39 rendőr megsérült, közülük nyolcan súlyosan.

Taylor Swift azt nyilatkozta, hogy „teljesen sokkot kapott” a gyerekek ellen elkövetett támadás híre után.


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!