A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Romániában az újonnan fertőzöttek több mint 80 százaléka beoltatlan

románia koronavírus
Az új koronavírus elleni szérum beadására kialakított első bukaresti autós oltóponton egészségügyi dolgozók 2021. április 29-én. Az oltakozni kívánók előzetes bejelentés nélkül is megkapják ott a Pfizer-BioNTech vállalatok vakcináját.
Vágólapra másolva!
Romániában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, a fertőzést pedig több mint 80 százalékban azok kapják el, akik nem olttatták be magukat - írta csütörtökön a Mediafax hírügynökség, a közegészségügyi intézet (INSP) heti elemzését ismertetve.
Vágólapra másolva!

A július 19-25. közötti héten az új esetek több mint felét Bukarestben, a fővárost övező Ilfov megyében és az ország legnépesebb városait magukban foglaló Kolozs, Temes és Iasi megyében diagnosztizálták.

A 660 új fertőzés közül 544-et (82 százalék) olyanoknál regisztrálták, akik nem kaptak oltást, a múlt héten meghalt 12 koronavírusos fertőzött közül pedig egyik sem volt beoltva.

Romániában a héten tovább gyorsult a fertőzések üteme. A csütörtöki jelentés szerint az utóbbi 24 órában 170 új fertőzést regisztráltak, ami csaknem 85 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, a keddi (175) fertőzésszám azonban több mint duplája volt az aznapi kétheti mozgóátlagnak.

Alexandra, egy román lány megkapja az új koronavírus elleni oltásának első adagját Valeriu Gheorghita katonaorvostól, az oltási kampány koordinátorától a gyermekek oltóközpontjában, a bukaresti Gyermekek Világa Parkban Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Egyre több ember kerül koronavírus-fertőzéssel kórházba: számuk csütörtökön elérte a 384-et, amely másfélszerese az egy héttel korábbi adatnak. Hasonló arányban (49-re) emelkedett az intenzív osztályon lévők száma.

Románia 41 megyéje közül eddig 15-ben jelent meg a delta vírusmutáció.

A korábbi változatoknál sokkal ragályosabb kórokozót eddig 127 páciensnél azonosították be, közülük 26-ot az utolsó héten. Bár a napi több tízezer koronavírus-teszt töredékénél végeznek csak szekvenciális vizsgálatot, a múlt héten a részletes vizsgálatok több mint fele már a delta vírusvariánst mutatta ki.

Egy bukaresti kórházban a védőoltások beadására készül a személyzet Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Romániában a beoltható - 12 év feletti lakosság - 29,3 százaléka jelentkezett eddig koronavírus elleni oltásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!