A halálos köpködő kobra húsából készült levesek ritka csemegének számítanak Dél-Kínában, de az elkészítése most végzetesnek bizonyult egy helyi szakács számára.
Peng Fan különösen büszke volt arra, hogy képes elkészíteni ezt a levest vendégeinek.
Miután lefejezte a kobrát, 20 percet töltött a leves elkészítésével, majd nekilátott a konyha rendbetételének.
Felemelte a kígyófejet, hogy a szemetesbe dobja, amikor az hirtelen megharapta.
E kobrafajta mérge különösen veszélyes. Olyan idegmérgeket tartalmaz, amely 30 percen belül képes ölni, megbénítja az áldozatot, és fulladásos halált okoz. Kapható ellenméreg, de gyorsan kell bevenni.
Az étterem vendége, a 44 éves Lin Sun elmondta:
Az étteremben orvosért kiáltottak, de sajnos mire az orvosi segítség megérkezett, a férfi már meghalt.
A szakértők szerint a kígyók és más hüllők még akár egy órával a haláluk után is képesek mozogni.
Ez azt jelenti, hogy a kígyók még a fej levágása után is képesek harapni és mérget fecskendezni.
A köpködő kobrák nem arról híresek, hogy megharapják áldozatukat, hanem ahogyan a nevük is sugallja, távolról támadnak.
Akár két és fél méter magasra is képesek köpni a mérgüket, és a tudósok bebizonyították, hogy mindig a szemre céloznak.
A kígyók csak a mozgó arcok felé hajlamosak köpni, és nem reagáltak arra, ha integettek nekik, vagy ha fényképeket készítettek róluk. Ha a méreg a szembe kerül, vakságot okozhat.