Egyre több cég használja érzékenyítésre a videójátékokat

the last of us part II naughty dog videojáték sony playstation
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
A Forbes számolt be róla, hogy az Ubisoft által fejlesztett, rendkívüli népszerűségnek örvendő Rainbow Six Siege nevű videójátékban nemrég egy új, transznemű karaktert mutattak be.
Vágólapra másolva!

Az Ubisoft nemrég bemutatta Osa névre hallgató új karakterét a népszerű Rainbow Six Siege videójátékban. A cég háttértörténetet is adott a karakternek, amely szerint a zágrábi egyetemen tanult, ott viszont ki volt rekesztve azért, mert más volt, mint a többiek.

Szintén kiemelik a leírásban, hogy a diszkrimináció egyik fő oka az volt, hogy sokan nem fogadták el a nemváltozását, ebből pedig kiderül, hogy egy transznemű karakterről van szó, ezt később maga az Ubisoft is megerősítette. A vállalat szerint a céljuk az volt, hogy a játékban az LMBTQ-közösség is szerepet kapjon.

Hozzátették, hogy Osa-t mindenképp úgy akarták bemutatni, hogy élethű legyen és megfeleljen a transznemű közösségnek, ehhez pedig transzneműekből álló tanácsadókat is felvettek.

A Ubisoft megosztotta azt is, hogy magát a karaktert egy queer személy álmodta meg, a játékbeli hangját pedig egy transznemű nő adja.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

Nem ez az első eset, hogy a videójátékokban visszaköszön az LMBTQ-propaganda. A kritikusok és a játékosok által is nagyra tartott The Last of Us folytatása nagymértékben megosztotta a rajongókat, miután a főszereplő karakterről kiderült, hogy meleg, egy másik karakter pedig transznemű volt.

A számos díjat begyűjtő első rész után a játékosok egy jelentős része számára csalódás volt a folytatás, hiszen a történet gyakorlatilag átment az LMBTQ-közösség propagandaszerű bemutatására, és nem csak egy mellékszálról volt szó, hanem a teljes történet eköré épült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!