Franciaország betiltaná a felnőttek közötti vérfertőzést

francia zászló Franciaország zászlója
Vágólapra másolva!
A francia gyermekvédelmi államtitkár bejelentette, hogy olyan törvény megalkotását kezdeményezi, amely betiltja a vérfertőzést a közeli felnőtt rokonok között. Az unokatestvérek közötti házasság ugyanakkor továbbra is legális marad.
Vágólapra másolva!

A Franciaországban hatályos törvények még mindig nem tiltják – több mint 200 éve – a vérrokonok közötti szexuális kapcsolatot, kivéve, ha az érintett felek legalább egyike kiskorú.

A felnőtt korú és egymással közeli (szülő-gyermek) kapcsolatban álló rokonok közötti szexuális aktusokat betiltó új törvényre vonatkozó kezdeményezést Adrien Taquet gyermekvédelmi államtitkár jelentette be

az AFP hírügynökségnek adott interjújában.

A törvénymódosítással Franciaország felzárkózna az európai országok többségéhez, ahol már régóta tilos a közvetlen közeli vérrokonok szexuális érintkezése, függetlenül azok életkorától.

Míg az új törvénytervezet továbbra is engedélyezné Franciaországban az unokatestvérek közötti házasságot, az államtitkár arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a nevelőszülők és fogadott gyermekeik között ugyanerre lehetőséget biztosítana-e.

A vérfertőzést, az istenkáromlást és a szodómiát a francia forradalom idején, 1791-ben nyilvánították a jog által is engedélyezett cselekménynek,

mert a forradalmárok el akartak törölni minden olyan erkölcsi és morális értéket, amelyet a keresztény hitű királyi ház követendő útnak tartott és törvényeibe bebetonozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!