Már LMBTQ-kormánybiztos is van Németországban

The Pride walk was held in Amsterdam Amsterdam Bisexual Homomonument Intersex July LGBTQI LESBIAN NY Pauline Krikke Pride walk Queer Questioning Stonewall The Netherlands Transgender Vondelpark activism asexual cisgender equality freedom gay heterosexism
On July 29th the Pride Amsterdam starts with the so called Pride Walk. During this opening activity, the organization expects a thousands of people walking along the center of Amsterdam. The Pride Walk is a demonstrative and activist walk from the Homomonument to the Vondelpark. This is the 'counterpart' of the world-famous boat parade that takes place a week later on August 5th. Most pride events occur annually, and many take place around June to commemorate the 1969 Stonewall riots in New York City, a pivotal moment in modern LGBT social movements. The motto of this year is "This is my pride". (Photo by Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A hátrányos nemi megkülönböztetés elleni küzdelem jegyében kormánybiztost neveztek ki Németországban, aki a queer emberek ügyeiért felelős - írja a Mandiner. Ilyenre még nem volt példa az országban – jegyezte meg az AFP hírügynökség. A 42 éves Sven Lehmann zöldpárti képviselőnek az lesz a feladata, hogy nemzeti akciótervet készítsen, amely alapján Németország „úttörővé válhat a diszkrimináció elleni küzdelemben" – közölte a német családügyi minisztérium. 
Vágólapra másolva!

Az Olaf Scholz kancellár vezette német szövetségi kormány – amely a szociáldemokraták, a balközép irányultságú Zöldek és a jobbközép irányultságú liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciója – december 8-án lépett hivatalba.

Scholz utána egy kongresszuson kijelentette: kormánya számára a haladás mellett a másik kulcsszó a tisztelet, és el akarja érni, hogy mindenki megkapja a teljesítményéért, munkájáért járó tiszteletet, és hogy mindenki tiszteletben tartsa a mások életmódját, életfelfogását.

Forrás: NurPhoto/Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto/Romy Arroyo Fernandez

Lehmann 2018 és 2021 között már volt queer-ügyi szóvivő pártja parlamenti frakciójában.


Az angol eredetű queer kifejezés minden olyan embert jelöl, aki nem heteroszexuális vagy nem azonosul születési nemével. Vagyis a queer-ügyi kormánybiztos dolga egyáltalán nem a nemi megkülönböztetés elleni harc lesz, mert a nők jogaiért nem fog küzdeni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!