Magyar bulizókat raboltak ki Kijevben

koncert buli diszkó éjszakai élet
Lefújják a beltéri nyári bulikat - illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy bulis hétvége reményében utazott az ukrán fővárosba múlt pénteken három jó barát, azonban mindannyiukat kirabolták, egyiküket el is kábították - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A magyar fiatalok egyike már többször is járt Kijevben, de korábban nem adódott semmiféle probléma. Krisztián az egyik pillanatban még a barátaival mulatott, ám az utolsó italt elfogyasztása után elsötétült körülötte a világ.

– emlékezett vissza a Blikknek at örténtekre Krisztián.

A térdén és az arcán is megsérült fiatalember azt sem tudta, hol van, végül nagy nehézségek árán sikerült elfuvaroztatnia magát a szállásukra. Ekkor derült ki számára, hogy a bankkártyájáról tizennégy alkalommal vettek ki összesen

csaknem 700 ezer forintot különböző ATM-ekből.

Amikor a szórakozóhelyre bementek, a belépőket ő fizette, szerinte ekkor figyelhették ki a pin kódját.

"A barátaimtól megtudtam, hogy őket is kiraboltak az éjszaka. Egyiküket még az utcán, amikor engem elrabolhattak, a másikukat pedig akkor fosztották ki, ahogy a lakásunkhoz visszaért, miután elveszítettük egymást" – mondta a lapnak a 33 éves férfi.

A fiatalok elmentek a rendőrségre, ahol egy tolmács segítségével elmesélték a történteket és feljelentést tettek. A konzuli szolgálat segítségével jutottak végül haza Magyarországra hétfőn repülővel.

"Még hétfőn este is négyszer kaptam értesítést arról, hogy próbáltak pénzt felvenni a kártyámról, de addigra már le volt tiltva. Abban nem is reménykedem, hogy elkapják az elkövetőket, de bízom abban, hogy a rendőrség megállapítja, hogy valóban bűncselekmény áldozata lettem és esetleg megtérül az elrabolt pénzem egy része" – tette hozzá.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!