Gyerekeit akarta büntetni, de egy teljes település internetét lekapcsolta az apuka

Vágólapra másolva!
A francia apa nevelő célzattal szerette volna elvenni gyerekeitől az internetet, de végül véletlen egy egész falu internetét tette tönkre. Franciaországban tilos az internet-zavaróberendezések használata, így a hatóságok akár 30 ezer euróra (több mint 10 millió forint) is megbüntethetik, sőt akár fél év börtönt is kaphat - írja a Player.
Vágólapra másolva!

Az apa kétségbeesetten próbálta elérni, hogy legalább éjszaka ne lógjanak állandóan a világhálón a gyerekei. A hibára a francia mobilszolgáltató akkor figyelt fel, amikor Messanges településről hirtelen elkezdtek több bejelentést kapni. A lakók csak annyit vettek észre, hogy folyamatosan akadozik a telefon- és internetszolgáltatás.

A szolgáltatónak az lett gyanús, hogy a hibák minden nap éjfél és hajnali 3 között jelentkeznek.

A helyszínre szakemberek érkeztek, akik műszerek segítségével átfésülték a települést. Kiderült, hogy a környéken egy zavaróeszközt használnak, de a jel forrása a szomszédos településre vezetett. Innen már gyorsan bemérték, hogy pontosan honnan érkezik a zavaró jel, így bukkantak rá az édesapára, aki szándékosan vásárolt egy ilyen eszközt, de azt nem sejtette, hogy a gyerekein kívül másnak is kárt fog okozni vele. Franciaországban tilos ilyesfajta zavaróeszköz használata, így a férfi komoly pénzbüntetésre, vagy akár fél év börtönre is számíthat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!