Az ukránok azt állítják, hogy Putyin meg akarta öletni Zelenszkijt, de megakadályozták

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Ukrajna, Volodimir Zelenszkij, ukrén elnök
This handout video grab taken and released by the Ukraine Presidency press service on March 1, 2022 shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivering an address in Kyiv. - Ukrainian President Volodymyr Zelensky on March 1 described Russian shelling of his country's second city as a war crime and said defending the capital from Moscow's army was a top priority. (Photo by UKRAINE PRESIDENCY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /UKRAINIAN PRESIDENCY PRESS OFFICE " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára szerint Putyin közvetlenül adta a megbízást Ramzan Kadirov csecsen vezetőnek - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A hétvégén sikerült lelepleznie az ukrán biztonsági szolgálatoknak egy, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen tervezett csecsen merénylet-tervezetet – írja a Washington Post.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Forrás: AFP/Ukraine Presidency

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára szerint a csecsen vezető, Ramzan Kadirov által küldött csecsen specialistákat az orosz FSZB segítségével ölték meg szombaton Kijev egyik külvárosában. „Tudjuk, hogy egy különleges műveletet terveztek az elnökünk meggyilkolására Kadirov emberei. Annyit mondhatok, hogy az FSZB-től kaptuk az információt, akik nem akarnak részt venni ebben a véres háborúban" – idézi a lap Olekszij Danilovot.

A csecsenek elismerték ugyan, hogy két katonájukat elveszítették és további hat emberük megsebesült, de sem ők, sem a Kreml nem kommentálták eddig az ukrán bejelentést.

Az Ukrajinszka Pravda szerint Putyin közvetlenül adta ezt az utasítást Kadirovnak. Olekszij Danilov szerint az ukrán biztonsági szolgálatok most egy másik csecsen csoportra vadásznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!