Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap este rendezték az IndyCar Series torontói futamát, amelyen egy hatalmas tömegbaleset borzolta a kedélyeket.

A 12. versenyre Torontóban, a legutóbbi hétvégén került sor az IndyCar Series sorozatban, a futam hajrájában (a 73. körben) pedig egy óriási balesetet is láthattak a nézők. Az Arrow McLaren csapatában versenyző, korábban Forma-1-es szabadedzéseken is szereplő Pato O'Ward az egyes kanyarban megcsúszott, a szűk utcai pályán pedig a kanyar be nem látható kijáratát eltorlaszolta a mexikói pilóta autója, így többen is nekicsúsztak kisebb-nagyobb sebességgel.

Pato O'Ward, IndyCar, McLaren
Pato O'Ward, a McLaren pilótája nagy balesetet okozott a torontói IndyCar- futamon
Fotó: Getty Images via AFP

A legrosszabbul Santino Ferrucci járt, akinek az autója felrepült a levegőbe, neki a falnak, majd a Chevrolet-ja a feje tetején állt meg. Végül az O'Ward megpördülése által okozott balesetek következtében hatan estek ki, de minden pilóta sértetlenül szállt ki az autójából.

A torontói futamon végül az Andretti Autosport kettős győzelmet aratott: Colton Herta győzött a szintén amerikai Kyle Kirkwood előtt. Az IndyCar 2024-es szezonja augusztus közepén folytatódik, az összetett pontversenyben a spanyol címvédő, Álex Palou vezet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!