A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Brutális infláció sújtja a baloldali vezetésű Spanyolországot

Coronavirus Emergency Covid19 maszk koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség Spanyolország Madrid üres néptelen utca
A Spanish flag flutters as a woman wearing a face mask walks in Madrid on April 2, 2020 amid a national lockdown to fight the spread of the COVID-19 coronavirus. - The coronavirus death toll in Spain surged past 10,000 after a record 950 deaths in 24 hours, with the number of confirmed cases passing the 110,000 mark, the government said. (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
37 éves csúcsra ugrott a drágulás üteme a baloldali vezetésű Spanyolországban. 
Vágólapra másolva!

1985 óta nem volt olyan súlyos az infláció Spanyolországban, mint most. Ukrajna inváziója és annak nemzetközi gazdaságokra gyakorolt következményei tovább rontották a spanyol háztartások anyagi helyzetét. A baloldali vezetésű dél-európai ország lakói már a koronavírus-járvány miatt is komoly áremelkedéseknek voltak kitéve - írta a 20minutos.

Brutális mértékű a drágulás üteme Spanyolországban Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A spanyol Országos Statisztikai Intézet (INE) közzétette a fogyasztói árindex előzetes márciusi adatait, amely 9,8 százalékos áremelkedést mutat 2021 márciusához képest.

Ilyen szintű pénzromlásra 1985 májusa óta nem volt példa.

Az infláció már februárban is példátlan sebességgel nőtt, de az új adatok februárhoz képest is 2,2 százalékponttal rosszabbak. Bár az INE nem ad tájékoztatást arról, hogy az egyes termékek mennyivel drágultak, kifejtette, hogy a rekordmértékű infláció egy "általános áremelkedésnek" köszönhető, de kirívó az áram, a benzin, az élelmiszerek és az alkoholmentes italok árának emelkedése.

Ami ennél is súlyosabb, hogy a maginfláció – amit az energiatermékek és a feldolgozatlan élelmiszerek szélsőségesen ingadozó árának figyelmen kívül hagyásával számolnak – szintén 4 tizeddel romlott és 3,4 százalékra nőtt, amire 2008 óta nem volt példa. Spanyolországban a villamos energia ára februárról márciusra 43 százalékkal emelkedett, a benzin literje 13, a dízelé 20 százalékkal nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!