Újra telefonon beszélt Putyinnal Macron és Scholz

ORIGINAL Horizontal panoramic COMBO PHOTO POLITICS HEADSHOT SPEECH FLAG RUSSIA
(COMBO) This combination of file photos created on March 10, 2022 shows (LtoR) German Chancellor Olaf Scholz in Brussels on February 18, 2022, Russia's President Vladimir Putin in Moscow on February 18, 2022, and French President Emmanuel Macron in Berlin on February 8, 2022. - Germany's Chancellor Olaf Scholz and French President Emmanuel Macron urged Russian President Vladimir Putin to continue with talks over the war in Ukraine in a phone call on March 10, 2022, French and German sources said. (Photo by various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Újra telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Olaf Scholz német kancellár - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A három vezető már csütörtökön is részt vett egy konferenciabeszégetésen az ukrajnai háborús helyzetről. Macron elnök a pénteki uniós találkozó után erősítette meg, hogy folytatódni fognak a három résztvevős beszélgetések.

Frissítés: A három vezető telefonbeszélgetése 75 percen át tartott. Macron azonnali tűzszünetet sürgetett. A Kreml szerint Putyin tájékoztatta két kollégáját arról, hogy mik hangoztak el az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokon.

A francia elnök irodája később azt nyilatkozta, hogy "Putyin elnök nem úgy tűnt, mint aki kész befejezni a háborút". Macron és német kollégája az orosz csapatok pusztításának befejezését sürgették Putyintól.

A Kreml azt nyilatkozta a találkozó után, hogy Putyin elnök válaszolt a francia és a német vezető humanitárius aggályaira, de részleteket nem közöltek.

Olaf Scholz német kancellár, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök Forrás: AFP/Johanna Geron
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!