Térképen a háború aktuális állása

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Mariupol, kiégett épület, lakóház, romok, romos, rom
MARIUPOL, UKRAINE - MARCH 20: Civilians trapped in Mariupol city under Russian attacks, are evacuated in groups under the control of pro-Russian separatists, through other cities, in Mariupol, Ukraine on March 20, 2022. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz erők nem hagytak fel a Kijevtől északnyugatra lévő erők újjáalakítására irányuló erőfeszítésekkel, hogy folytassák a nagyobb támadó hadműveleteket. Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy az orosz 35. Összhaderőnemi Hadsereg sérült egységeit Fehéroroszországba rotálja, és hogy az orosz erők a Kijev környékén működő összes erő számára parancsnoki központot hoztak létre Csernobil térségében. A Kijev körüli harcok egyre statikusabbak, nem halad az oroszok offenzívája.
Vágólapra másolva!

Az orosz Keleti Katonai Körzet (EMD) parancsnoka, Alekszandr Csajko vezérezredes személyesen irányíthatja az orosz erők fehéroroszországi átcsoportosítására és a Kijev nyugati bekerítésére irányuló műveletek folytatására irányuló erőfeszítéseket - írja az Institute for the Study of War.

A harcok jelenlegi állása Forrás: Institute for the Study of War

A Kreml nagy valószínűséggel nem hagyott fel a Kijev bekerítésére irányuló erőfeszítéseivel, de valószínűleg nem lesz képes a közeljövőben a nagyobb támadó műveletek folytatásához szükséges harci erő összevonására.

Sem az orosz, sem az ukrán erők nem hajtottak végre nagyobb hadműveleteket Kijevtől északnyugatra az elmúlt 24 órában. A március 24-e óta Brováriától keletre ellentámadást folytató ukrán erők március 26-án késő este sikeresen visszafoglalták a területet.

Az ukrán erők március 26-27-én korlátozott ellentámadásokat hajtottak végre Szumi területen.
Az elmúlt 24 órában Izyum környékén folytatódtak a harcok, kevés terület cserélt gazdát.
Az orosz erők folytatták a folyamatos előrenyomulást Mariupolban.

Egy másik friss térképen a harcok állása Forrás: @War_Mapper

Ukrán partizánok Herszon környékén továbbra is lekötik a térségben lévő Rosgvardia egységeit, ami valószínűleg akadályozza az orosz képességeket a déli irányban történő támadó műveletek folytatásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!