Térképen mutatjuk az újabb támadásra készülő orosz csapatok mozgását

ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, roncsok, roncs, rom, romok
This handout photograph released by the General Staff of the Armed Forces of Ukraine on March 27, 2022 shows Russian tank destroyed following a battle in the town of Trostyanets, Sumy region. (Photo by Handout / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ GENERAL STAFF OF THE ARMED FORCES OF UKRAINE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Mariupolból nem sikerült több embert kimenteni, Luhanszk régióban is folytatódtak a bombázások. Térképen mutatjuk a fejleményeket.
Vágólapra másolva!

Az ukrán donyecki régió kormányzója szerint a mai napon valószínűleg senkit sem sikerült evakuálni a déli kikötővárosból, Mariupolból - írja a Sky News.

Pavlo Kyrylenko hozzátette, hogy

az ukrán ellenőrzés alatt álló területeket az Oroszország által birtokolt területektől elválasztó frontvonalon folytatódtak a harcok,

miközben a Luhanszk régióból is jelentettek bombázásokat. Elmondása szerint az orosz csapatok foszforbombákat is használtak ezekben a régiókban.

Forrás: Sky News

Az elmúlt napokban több ezer embernek sikerült elmenekülnie Mariupolból, hetekig tartó orosz bombázások után;

a mai napon viszont nem indult el civileket evakuáló konvoj a városból.

Korábban az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy erőit átcsoportosítja Ukrajna fővárosa, Kijev és az északi Csernyihiv város közeléből, hogy befejezzék a Donbasz régió felszabadítását.

A kelet-ukrajnai Donbasz régió Donyecket és Luhanszkot is magában foglalja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!