A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ünnepi kampánydal készült a romániai népszámlálás népszerűsítésére - videó

romániai népszámlálás erdélyi magyarok himnusz kampánydal
Előadók: Alin Nicu?ă (4S Street), Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Baricz Gergő, Dancs Annamari, Dombi Sándor, Ferenczi Kamilla, Gáspár Sándor – Fityula, Keresztes Ildikó, Koszorús Krisztina – Koszika, Kovács Dalma, László Attila, Molnár József, Nagy Tivadar (Role), Páldeák Katinka, Sántha Zsuzsánna (Role), Szabó Előd (Titán), Szőcs Renáta, Tokos zenekar (Tókos Csongor Attila, Vajas Albert, Szép Gyula Bálint, Szakács Kristóf), Vizi Imre.
Vágólapra másolva!
Újszerű módon szólítja meg a közelgő cenzus magyar kampánya a romániai magyarokat - írja a maszol.ro. A kimondottan erre az alkalomra készült népszámlálási himnuszban olyan neves előadók tűnnek fel, mint Bagossy Norbert, Keresztes Ildikó vagy a Tokos Zenekar, és olyan életképek láthatók a klipben, amelyek az erdélyi magyarokról szólnak.
Vágólapra másolva!

A népszámlálási dallal kapcsolatban Barna Gergő, a kampány koordinátora elmondta, hogy az alapkoncepció az volt, hogy mivel lesz magyar nyelvű kérdőív, akartak egy indulót is hozzá. Szerették volna a kampány fő üzenetét is hangsúlyozni a dallal, vagyis, hogy

mindenki, aki magyarnak érzi magát, vállalja fel bátran és büszkén identitását a népszámláláson.

Szeretnék, ha az ünnepi videó mindnekihez eljutna és egyaránt megszólítaná

  • az időseket és fiatalokat
  • szegényket és gazdagokat
  • falusiakat és nagyvárosiakat
  • illetve a modern és a hagyományos értékeket vallókat.

Törekedtek közben arra is, hogy magukra ismerjenek a dalban a bánságiak, a partiumiak és a székelyek is, de az etnikai határon lévő, román-magyar vegyes családban vagy szórványban élők is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!