Friss térképen mutatjuk az orosz-ukrán háború jelenlegi állását – hatalmas támadás várható keleten

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, pusztítás, megrongálódott, megsemmisült, orosz katonai jármű, orosz harckocsi, Bucsa, Ukrajna
Bucsa, 2022. április 5. A kijevi hatóságok által szervezett sajtóút alkalmával készült kép megrongálódott orosz harcjármű roncsáról az ukrán hadsereg által visszafoglalt, Kijev melletti Bucsában 2022. április 5-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
A háború 44. napján az oroszok azt állítják, hogy elfoglalták Mariupol központját. Az elkövetkező napokban egy kelet-ukrajnai nagyszabású offenzívához teremtik meg a feltételeket a Donyec-medencében.
Vágólapra másolva!

Az Institute for the Study of War elemzése szerintaz orosz erők azt állítják, hogy sikeresen elfoglalták Mariupol központját, de az ukrán erők továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a várostól délnyugatra fekvő kikötőt. Az orosz erők valószínűleg a következő napokban befejezik Mariupol elfoglalását.

Az orosz erők az elkövetkező napokban egy kelet-ukrajnai nagyszabású offenzívához teremtik meg a feltételeket, de az Északkelet-Ukrajnából átcsoportosított sérült egységek valószínűleg nem teszik lehetővé a sikeres orosz áttörést.

Az ukrán erők visszaverték a folytatódó orosz támadásokat Izyumtól délkeletre, Szlovjanszk és Barvinkove felé.

Az orosz és fehérorosz csapatok "demonstratív akciókat" hajtanak végre, hogy a Kijev körüli ukrán erőket helyben rögzítsék. Ezek az egységek azonban nagy valószínűséggel nem indítanak újabb támadó hadműveleteket, és a Kijev körüli ukrán egységek valószínűleg biztonságosan átcsoportosíthatók Kelet-Ukrajnába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!