Hatalmas gázhiány jöhet Németországban

Kardoskúti, földgáztároló, Kardoskút, Földgáz, cső
Kardoskúti földgáztároló
Vágólapra másolva!
„Mindannyian túl sokáig túlságosan figyelmetlenek voltunk" – hangsúlyozta a német szövetségi hálózati felügyelet elnöke - írja a Mandiner. 
Vágólapra másolva!

A német szövetségi hálózati felügyelet, a Bundesnetzagentur elnöke hívta fel a figyelmet a háború német gazdaságra, országos szinten gyakorolt hatásaira, írja a Handelsblatt.

Hatalmas probélma van kibontakozóban Németországban. (illusztráció) Fotó: Polyák Attila - Origo

– mondta Klaus Müller.


– szólított fel minden gázfogyasztót.

Véleménye szerint e téren még sok tennivaló lenne. „Mindannyian túl sokáig túlságosan figyelmetlenek voltunk". Hangsúlyozta, hogy a hálózati ügynökség teljes mértékben a gázhiány megelőzésére összpontosítja erőfeszítéseit.

– mondta, hozzátéve: a harmadik fázisban már „a különböző ágazatokkal folytatott intenzív tárgyalásokkal kell kideríteni, hol vannak megtakarítási lehetőségek".

A Bundesnetzagentur átfogó felmérést tervez az ipari gázfogyasztásról, hogy gázhiány esetén dönteni tudjon a leállásokról. „Valószínűleg májusban kezdjük el a 2500 legnagyobb gázfogyasztó felmérését". A hatóságnak ehhez naprakész betekintésre lesz szüksége a gázfogyasztásról. „Ennek köszönhetően olyan adatokra teszünk szert, amelyek lehetővé teszik számunkra a dinamikus reagálást" – fogalmazott Klaus Müller. Hangsúlyozta az adatok egységes összegyűjtésének és szabványosított feldolgozásának fontosságát.

A hatóság vezetője elutasította azt a követelést, hogy még az akut gázhiány bekövetkezése előtt határozzák meg a leállítási sorrendet.

– hangoztatta. Szerinte inkább arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy önkéntes alapon ki legyen használva minden kiaknázható lehetőség a fogyasztás csökkentésére, a kényszerforgatókönyv életbe léptetésének megelőzése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről